Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών-Ποδοσφαιριστιών πήρε θέση για τα χθεσινά γεγονότα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών-παικτριών καταδίκασε, «χωρίς αστερίσκους», όλα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της θεσσαλικής πρωτεύουσας και είχαν ως συνέπεια εκτεταμένες ζημιές στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ο ΠΣΑΠΠ υπογράμμισε ότι η χρήση χημικών από την αστυνομία, την οποία χαρακτήρισε «υπερβολική», έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, ενώ κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να λειτουργούν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών και απλών πολιτών.

Η ανακοίνωση:

«Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους. Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης