Ο Ολυμπιακός στάθηκε για περίπου 70 λεπτά ως ίσος προς ίσο απέναντι στη Γιουβέντους, ωστόσο στο τέλος γνώρισε την ήττα με 2-0 από την «Βέκια Σινιόρα» στο Τορίνο. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League οι «μπιανκονέρι» σκόραραν με τους Ιγκουαΐν (69’) και Μάντζουκιτς (80’) και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους και αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς παρατάχθηκε με συμπαγές κέντρο και έκλεισε τους χώρους.

Στόχος των Πειραιωτών ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί στην κόντρα επίθεση. Φυσικά η διαφορά ποιότητας της «Βέκια Σινιόρα» ήταν αισθητή και η Γιουβέντους δοκίμασε στο πρώτο μέρος τα ρεφλέξ του Προτό, οποίος πήρε τη θέση του Καπίνο στο βασικό σχήμα. Στο 34′ ο κίπερ των Πειραιωτών απέκρουσε την κεφαλιά του Μάντζουκιτς, στο 35′ την κεφαλιά του Στουράρο, στο 40′ τη νέα κεφαλιά του Μάντζουκιτς και στο 44′ το πλασέ του Ντιμπάλα. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν και τυχεροί. Στο 45′ ο Ενγκελς αιφνιδιάστηκε σε ένα γύρισμα του Κόστα και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έγινε σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικός, ωστόσο στην τελική προσπάθεια δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Τζίτζι Μπουφόν. Στο 14′ ο Σεμπά επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ακολούθησαν το σουτ του Φιγκέιρας στο 33′ και η προσπάθεια του Εμενίκε τρία λεπτά μετά. Στο 42′ ο Πάρντο με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν και το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος.

Στο 57’ το πλασέ του Σεμπά πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ το μακρινό σουτ του Οφόε στο 66′ εξουδετερώθηκε από τον Μπουφόν. Η Γιουβέντους ξεκλείδωσε την άμυνα του Ολυμπιακού στο 69’ και άνοιξε τον δρόμο για την επικράτησή της.

Ο Ιγκουαΐν πέρασε στο παιχνίδι στο 60’ και στο 69′ με διπλή προσπάθεια μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 80′ ο Ένγκελς πρόλαβε το πλασέ του Ντιμπάλα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, όμως ο Μάντζουκιτς από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Έτσι, ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα στη διοργάνωση, μετά το 3-2 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0 (ΕΡΤ1, Cosmote Sport 2)

Γκολ: 69′ Ιγκουαΐν, 80′ Μάντζουκιτς

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:


Γιουβέντους:
Μπουφόν, Στουράρο (81′ Μπενάτια), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Μπετανκούρ, Κουαδράδο (60′ Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα (84′ Μπερναρντέσκι), Μάντζουκιτς.

Ολυμπιακός:
Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ (77′ Φορτούνης), Οφόε, Πάρντο (71′ Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88′ Μάριν).

Βαθμολογία (4ος όμιλος)
1. Μπαρτσελόνα 6 (4-0)
2. Σπόρτινγκ 3 (3-3)
3. Γιουβέντους 3 (2-3)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (18/10):

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους