Τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Europa League κατέκτησε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά μετά από τρεις ήττες, απέσπασε ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Καραμπάγκ στο Μπακού και, μολονότι έχασε κάθε ελπίδα για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, συνεχίζει να είναι μέσα στο παιχνίδι για την τρίτη θέση του ομίλου, που οδηγεί στο Europa Conference League, καθώς η Ναντ συνετρίβη στη Γαλλία με 4-0 από τη Φράιμπουργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο -2 από τα «καναρίνια», τα οποία ως γνωστόν θα φιλοξενήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (σ.σ.: την προτελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην έδρα της Φράιμπουργκ και οι Γάλλοι θα υποδεχτούν τους Αζέρους).

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν πολύ καλύτερη εμφάνιση συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στη διοργάνωση, δεν δέχτηκαν πολλές φάσεις από τους αντιπάλους τους και μάλιστα είχαν κάποιες καλές στιγμές για να πάρουν το «τρίποντο», με μεγαλύτερη το δοκάρι του Καμαρά στο 37΄.

Με 3-5-2 παρατάχθηκε η ελληνική ομάδα από τον Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης πήρε θέση κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ, κάνοντας το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά, με τους Βρσάλικο, Ντόι (επίσης ντεμπούτο στο Europa League), Παπασταθόπουλο να συνθέτουν την τριπλέτα των στόπερ.

Οι Βρουσάι και Ρέαμπτσουκ είχαν ρόλο φουλ-μπακ στις πλευρές, με τους Μπουχαλάκη και Κούντε να είναι στα χαφ. Μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο ήταν ο Μπιέλ, με τους Ουί-Τζο και Αμπού Καμαρά να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σχηματισμό 4-2-3-1. 

Αγωνιστικά, οι Αζέροι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και πίεσαν αρκετά τους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα, πρεσάροντας ψηλά και δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας του Μίτσελ, που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα.

Η κατοχή δεν μεταφράστηκε πάντως σε κάποια κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προϊόντος του χρόνου άρχισε να βρίσκει πατήματα και στο 23΄ είχε μια καλή στιγμή σε στημένη μπάλα, με τον Ντόι, που και σήμερα ξεκίνησε βασικός, να παίρνει την κεφαλιά σε φάουλ του Μπιέλ και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ο Μίτσελ άλλαξε τον σχηματισμό (από 3-5-2 σε 4-4-2) και η ομάδα του άρχισε να παίρνει ανάσες κρατώντας λίγο παραπάνω την μπάλα.

Μάλιστα, στο 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός παραλίγο να ανοίξει το σκορ, έστω κατά τύχη, καθώς στη σέντρα-σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά με προορισμό τον Ουί Τζο η μπάλα πήρε ύψος και χτύπησε στη συμβολή των δοκών, ενώ στο 44΄ το σουτ του Κούντε εκτός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μαγκομενταλίγεφ, που απέκρουσε στη δεξιά γωνία.

 

Η κατάσταση ήταν ακόμη καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, αφού με αυτοπεποίθηση, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, τον Παπασταθόπουλο να κυριαρχεί στην άμυνα και με σωστή κυκλοφορία ο Ολυμπιακός κράτησε τον ρυθμό στο επίπεδο που τον εξυπηρετούσε.

Μάλιστα, στο 59΄ το εν κινήσει σουτ του Μπιέλ μπλόκαρε ο Αζέρος τερματοφύλακας, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ωραία ατομική προσπάθεια του Κούντε κατέληξε σε άστοχο σουτ του Καμερουνέζου μέσου.

Η Καραμπάγκ απείλησε με αξιώσεις για πρώτη φορά μόλις στο 71ο λεπτό, με το σουτ του Όζοβιτς να περνά άουτ κι αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή του αγώνα, που έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν από το Αζερμπαϊτζάν με όφελος μια πολύ καλή ένεση ψυχολογίας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλμέιδα, Ρομάο – Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85΄ Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68΄ Ρομαό), Αλμέιδα (68΄ Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (62΄ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85΄ Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86΄ Γκ. Ροντρίγκες), Κούντε (69΄ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86΄ Ινμπέομ Χουάνγκ), Μπιέλ (66΄ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (66΄ Μαρτσέλο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης