Άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη την Κυριακή στο παγωμένο ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Καλλονή, έμοιαζε αυτός με… πεντάμορφο στον αγωνιστικό χώρο.

Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, συνέτριψε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με 4-0 την -τυπικά γηπεδούχο- ομάδα της Λέσβου, και επανήλθε στις νίκες με τον πλέον εμφατικό τρόπο, μετά την ισοπαλία στη Ριζούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος των «πράσινων» ήταν ο Πράνιτς, ο οποίος πέτυχε τα δύο του πρώτα γκολ με το «τριφύλλι» σκοράροντας στο 29′ και στο 67′. Ενδιάμεσα ο Μπέργκ είχε βρει… δίχτυα με ένα υπέροχο σκαφτό σουτ στο 43ο λεπτό, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αμπέιντ με γκολ στις καθυστερήσεις.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Περίπου 20 λεπτά χρειάστηκαν ώστε να πάρουν μπροστά οι… μηχανές του Παναθηναϊκού.  Από εκεί και μετά οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να… βομβαρδίζουν τα καρέ της Καλλονής, με αποτέλεσμα το γκολ να μοιάζει με θέμα χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μπορεί οι Ζέκα και Καρέλης στο 25’ και στο 29’ να μην κατάφεραν να νικήσουν τον Χογκ, ωστόσο ο πορτιέρο της Καλλονής είδε τελικά την εστία του να παραβιάζεται με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, από την ωραία προσπάθεια και πάσα του Μπέργκ, ο Πράνιτς με πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι».

Η ομάδα του Αναστασίου δεν αρκέστηκε στο τέρμα του Κροάτη και συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ, με τον Χογκ να επεμβαίνει σωτήρια στις προσπάθειες των Καρέλη (31’) και Aμπέιντ (38΄).

Εντούτοις οι «πράσινοι» κατάφεραν εν τέλει να πάνε στα αποδυτήρια με… αέρα δύο τερμάτων, καθώς στο 44΄ο Άγγλος τερματοφύλακας είδε τον Μπεργκ να τον… κρεμάει με ένα υπέροχο «σκαφτό» σουτ, μετά από την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Ζέκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χογκ να νικάει σε ένα ακόμα τετ α τετ τον Aμπέιντ, ενώ στο 57΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Λεοζίνιο από εξαιρετική θέση να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Καλλονής προσπάθησε να μειώσει και στο 62’ ωστόσο η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ «καθαρίζοντας» το παιχνίδι, με τον Πράνιτς να αξιοποιεί την σέντρα του Aμπέιντ και με κοντινό πλασέ να κάνει το 3-0 για την ομάδα του.

Στο 82ο λεπτό ο Καρέλης έχασε την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ (νικήθηκε σε ένα ακόμα τετ α τετ από τον Χογκ), ενώ στο 84΄ ο Μαρσέλο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Καλλονή με 10 παίκτες.

Ό,τι δεν κατάφερε ο συμπαίκτες του πάντως το πέτυχε ο Aμπέιντ, ο οποίος μετά από ασίστ «πάρε-βάλε» του Κλωναρίδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Παναθηναϊκό.

Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4

Κίτρινες: Μαρσέλο (Καλλονή), Ζέκα (ΠΑΟ), Λεάντρο (Καλλονή)

Κόκκινες: 83′ Μαρσέλο (Καλλονή)

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Πίντο, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (73′ Χουανλού), Γκαρσία (73′ Γάλας), Λεοζίνιο, Μανούσος (57′ Βαλιός)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (71′ Μαρινάκης), Νάνο (80′ Χουχούμης), Μέντες, Αμπέντ, Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης, Μπεργκ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζα), Σταυρουλάκης (Ρέθυμνο)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης