Μία πολύ σημαντική νίκη σε ότι αφορά τον ψυχολογικό τομέα πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Super League. Ο Βλαχοδήμος άνοιξε το σκορ στο 26’, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε στο 83’ και το 90’. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 40’, λόγω αποβολής του Ζέκα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε κινδύνους στην εστία του Περιστερίδη με τους Καλτσά και Βλαχοδήμο. Το σκορ άνοιξε στο 26’, όταν ο Στρούνα έκανε λάθος και ο Βλαχοδήμος, αφού πέρασε τον κίπερ των γηπεδούχων πλάσαρε σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ.

Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Ζέκα σε διάστημα πέντε λεπτών δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε!

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Αρχικά στο 55’ ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μανιά, ενώ στο 62’ ο Κλωναρίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Το 2-0 πέτυχε στο 83’ ο Μπεργκ μετά από σέντρα του Κλωναρίδη, ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο Κλωναρίδης πάσαρε στον Σουηδό, μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ και ο Μπεργκ διαμόρφωσε στο 90’ το τελικό σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-3 (Novasports 2)

Γκολ: 26′ Βλαχοδήμος, 83′, 90′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες: Ακόστα, Καρανίκας, Ίλιτς – Ζέκα, Αμπέντ, Τελάντερ, Πράνιτς, Λαγός

Κόκκινες κάρτες:
40′ Ζέκα

ΠΑΣ Γιάννινα:
Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64′ Φερφελής), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης (52′ Γιάκος), Ίλιτς, Στρούνα (69′ Ηλιάδης).

Παναθηναϊκός:
Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς (64′ Νάνο), Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέιντ, Καλτσάς (58′ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59′ Λαγός), Μπεργκ.