Με απόντα τον Μπαρτ Σένκεφελντ ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει του κυριακάτικου (14/02) μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολλανδός αμυντικός τραυματίστηκε στο κεφάλι στο ματς του περασμένου Σαββάτου (06/02) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού του ξεκαθάρισε πως θέλει να απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα για 48 ώρες, μετά την ελαφρά διάσειση που υπέστη.

Ο Σένκεφελντ θα επανέλθει την Τρίτη (09/02), ωστόσο, η παρουσία του στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» (Πέμπτη 11/02) είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησαν οι Μακέντα, Μολό, Βέλεθ και Μαουρίσιο, ενώ θεραπεία έκαναν οι Σαβιέρ και Κουρμπέλης. Στον αντίποδα, σε πλήρες πρόγραμμα επέστρεψε ο Γιάννης Μπουζούκης, που άφησε πίσω του τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για περίπου δύο εβδομάδες. Το πρόγραμμα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών περιλάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας και διπλό.