Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ηρακλής επικράτησε στο Καυτανζόγλειο, για την 3η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου, του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0.

Παιχνίδι που έγινε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καθορίστηκε από τα γκολ που πέτυχαν στο 58΄ ο Ρόβας και στο 76΄ ο Κλέιτον. Το θετικό αποτέλεσμα θα έχει αντίκρισμα για τους Θεσσαλονικείς στο θεσμό σε πιθανό «στραβοπάτημα» του Ατρόμητου, στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, απέναντι στη Θύελλα Καμαρίου.

Θεατής στις κερκίδες του γηπέδου ήταν ο νέος τεχνικός των «κυανόλευκων», Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα και θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ηρακλή την Κυριακή (23/12), στο ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Πόντου.

Ο Ηρακλής απείλησε πρώτη φορά, ουσιαστικά, στο 43΄, όταν σούταρε ο Πασάς, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ενεργητικότεροι ήταν οι ποδοσφαιριστές του στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με συνέπεια να προηγηθούν στο 58΄ με πλασέ του Ρόβα. Στο 76΄, με εκτέλεση φάουλ, τρία λεπτά μετά την είσοδό του τον αγωνιστικό χώρο, ο Κλέιτον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ηρακλής (Τάσος Κατσαμπής):
Γρηγοριάδης, Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Κούσας, Γιαννίτσης, Καλτσάς, Κωστούλας (68΄ Κλέιτον), Παναγιωτούδης, Πασάς, Χασομέρης (73΄ Περόνε), Ρόβας (82΄ Πτηνόπουλος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Νέοφυτος, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Κούζικ (83΄ Τζημόπουλος), Βιδάλ (λ.τρ. 45΄ Νάουμετς, Ευαγγέλου, Λουκίνας (83΄ Παμλίδης), Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Αθανασιάδης.