Τα μικρότερα νησιά της Ελλάδας, μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξής τους, μέσω δράσεων, που έχουν ως στόχο την επέκταση της εποχικότητάς τους, προσελκύοντας επισκέπτες στο νησί τους όλο τον χρόνο.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ,θα υλοποιηθεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αντίπαρο,  με τίτλο: «Antiparos Quest- Κυνήγι της Χαμένης Ξινομηζύθρας».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κυνήγι της Χαμένης Ξινομυζήθρας, είναι ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, μέσω του οποίου οι επισκέπτες-παίκτες,  θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στην ιστορία και στις ομορφιές του νησιού.

Video:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας Antiparos Activities, η οποία δημιουργήθηκε το 2017 μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Το Νησί μου 12 Μήνες», που υλοποιήθηκε από τη ΜΚΟ «ΑΕΛΙΑ»  με την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Η ομάδα της ΑΕΛΙΑ, προσφέρει καθοδήγηση και εκπαίδευση σε ομάδες επαγγελματιών σε  μικρά ελληνικά νησιά, για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν δραστηριότητες έχοντας ως στόχο την επέκταση της εποχικότητας των νησιών τους.

Στο «Νησί μου 12 Μήνες», οι έμπειροι εκπαιδευτές της ΑΕΛΙΑ,  κατάφεραν να στηρίξουν πολλές τέτοιες ομάδες σε 10 διαφορετικά νησιά για να οργανώσουν δραστηριότητες, όπως εμπειρίες βιωματικού τουρισμού υπαίθρου, αθλητικές δραστηριότητες φεστιβάλ, εκπαιδευτικές συναντήσεις. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν ως στόχο  να προσελκύσουν επισκέπτες στα νησιά τους, εκτός της κύριας τουριστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σε Λήμνο, Αμοργό, Αστυπάλαια και Κύθνο όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συνέδρια, ένα πολύημερο «φεστιβάλ» βιωματικού τουρισμού και μία εκπαιδευτική συνάντηση φοιτητών, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες προβολής των νησιών και ενίσχυσης των επισκεπτών που προσελκύουν.

Η ομάδα AntiparosActivities, ξεκίνησε ως ιδέα, και με την καθοδήγηση της ΑΕΛΙΑ, υποστηρίζει και ενδυναμώνει τις προσπάθειες των κατοίκων των νησιών, ώστε να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστήριξε αληθινά το έργο της ΑΕΛΙΑ στο πλαίσιο της δέσμευσής της, να δημιουργήσει 5000 ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό, τουριστικό και επισιτιστικό τομέα, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την μεταφορά τεχνογνωσίας μέχρι το 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης