Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη αποτελούν η Διεθνής Έκθεση αλλά και το Διεθνές Συνέδριο για τη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά NANOTEXNOLOGY 2011, που διεξάγονται σε παράλληλες εκδηλώσεις στις 9-16 Ιουλίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στη HELEXPO-ΔΕΘ πραγματοποιείται από τις 11-15 Ιουλίου η 1η Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογιών και Οργανικών Ηλεκτρονικών με περισσότερες από 600 συμμετοχές 2000 επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 70 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που καθορίζουν την επιστήμη &τεχνολογία σε διεθνές επίπεδο πάνω στα Οργανικά Ηλεκτρονικά, Οργανικά και Ανόργανα Φωτοβολταϊκά και ΝανοΙατρική , θα παρουσιαστούν στα Διεθνή Συνέδρια NANOTEXNOLOGY 2011.

Από τις 12-15 Ιουλίου διεξάγεται παράλληλα το 8ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες (ΝΝ11), στο οποίο θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες ανακαλύψεις στη Νανοηλεκτρονική, Καθαρή Ενέργεια, Νανουλικά, Νανοδιεργασίες, Νανομηχανική καθώς και ΝανοΙατρική.

Επίσης στο ΝΝ11 θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα στρογγυλά τραπέζια για τα Νανοηλεκτρονικά και την Καθαρή Ενέργεια, τη νανοιατρική και τις νέες δυνατότητες στα διαγνωστικά μέσα και τη χειρουργική και τη Νανομηχανική, ενώ από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου διεξάγεται για 5η συνεχή χρονικά το Διεθνές Θερινό Σχολείο (ISSON11) για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές όπου διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές από όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοιατρική, καθώς και τα καινοτόμα υλικά (π.χ γραφένιο) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 250 διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές θα αναφερθούν στα νέα δεδομένα αλλά και στις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Στέργιος ΛογοθέτηςΜεταξύ αυτών ο Heico Frima που προϊσταται σε θέματα Νανοιατρικής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόερος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων καθηγητής του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης , η Isabel Vam Droessche από το τμήμα Ανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Chent του Βελγίου, ο Klaus Muelen από το Ινστιτούτο Max Plank και ο Nobert Koch από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας αλλά και των καινοτόμων εφαρμογών από τις αρχές της δεκαετίας του 90 που ιδρύθηκε από τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη.

Σε αυτό ξεκίνησε πρόσφατα η σύσταση ενός υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου Οργανικών Ηλεκτρονικών με το συντονισμό επιστημόνων από ολόκληρη την Ευρώπη. Το Εργαστήριο ανάλαβε το 2010 δέο εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα με τίτλο: «ΝανΟργάνικ-Ανάπτυξη Νανοδομικών Οργανικών & Ανόργανων Υλικών» και «Υφατρόνικ-Ανάπτυξη Ολολκηρωμένων Εύκαμπτων Κλωστοϋφαντουργικών & Η λεκτρονικών Προϊόντων»

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας διαθέτει μια μακροχρόνια εμπειρία στο συντονισμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων (ευρωπαϊκών και εθνικών) είναι εταίρος σε εκατοντάδες projects μέχρι σήμερα και διαθέτει ισχυρή τεχνονγωσία σε καινοτόμα τεχνολογία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης