Δείτε online την τοποθεσία των φίλων σας στο Facebook

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 21:02
Δείτε online την τοποθεσία των φίλων σας στο Facebook
Μήπως θυμάστε το μαγικό Χάρτη Marauder από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, που αποκάλυπτε τα ίχνη των χαρακτήρων που περιφέρονταν στις τάξεις και στις αίθουσες του σχολείου Χόγκουαρτς;Όπως αναφέρει το iguru.gr, ένας φοιτητής από το Cambridge έχει δημιουργήσει μια επέκταση στο Chrome με το όνομα Marauder, που λειτουργεί παρόμοια για τους φίλους σας στο Facebook.

Η επέκταση Marauder για το Chrome σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε βήμα των φίλων σας στο Facebook συλλέγοντας τα δεδομένα θέσης από το Facebook Messenger και εμφανίζει τις τοποθεσίες αυτές σε ένα χάρτη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook μοιράζεται τα δεδομένα της θέσης μας με τους φίλους μας, ωστόσο, αυτό που ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν είναι για την ακρίβεια των στοιχείων αλλά και την ευκολία εξαγωγής αυτών των στοιχείων από την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων.

Το Facebook συνήθως ενθαρρύνει τους χρήστες του Messenger να μοιραστούν την τοποθεσία τους, επιτρέποντας την κοινή χρήση τοποθεσίας από προεπιλογή, όταν οι χρήστες το εγκαταστήσουν σε iOS ή Android app.

Ο προγραμματιστής της επέκτασης Μarauder, κος Aran Khanna, μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του, ότι φορτώνει ένα χάρτη σε περιβάλλον Web Messenger και προσκομίζει πάνω του τα δεδομένα από τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Facebook Messenger με την κοινή χρήση τοποθεσίας ενεργοποιημένη.

Βέβαια, αν νομίζετε ότι με την επέκταση αυτή θα μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε όλα τα δεδομένα της τοποθεσίας σας και των φίλων σας, τότε κάνετε λάθος. Η επέκταση είναι σε θέση να χαρτογραφήσει τη θέση σας μόνο για εκείνες τις περιπτώσεις που είχατε μια συνομιλία με τους φίλους σας μέσω του Messenger και επιπλέον έχετε την κοινή χρήση τοποθεσίας ενεργοποιημένη.

Επιπρόσθετα, η επέκταση δεν είναι σε θέση να λάβει την τοποθεσία σας, όταν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το Messenger καθόλου.

Παρόλα αυτά, αν το χρησιμοποιήσετε θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε πόσο ακριβής είναι αυτή η χαρτογράφηση θέσης των φίλων σας και πόσο εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές.

Απλώς κάντε κλικ στο Messeger του Facebook και πιάστε κουβεντούλα με τους φίλους τους.Από την άλλη, εάν δεν θέλετε να σας παρακολουθούν όσοι φίλοι σας χρησιμοποιούν την εν λόγω επέκταση, απλά κρατήστε τα δεδομένα τοποθεσίας σας ιδιωτικά, και γενικά απενεργοποιήσετε την δυνατότητα κοινής χρήσης της τοποθεσίας σας, πατώντας το εικονίδιο με το βέλος στο Messenger σας, ή απλά πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να απενεργοποιήστε συνολικά την πρόσβαση της τοποθεσίας σας μέσω του Messeger

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 21:07