Όπου και να κοιτάξουμε βλέπουμε laptop, λογικό άλλωστε μιας και ο Έλληνας έχει εξοικειωθεί με τη χρηστικότητα ενός υπολογιστή on-the-go όπως λέγεται και εξ’άλλου η επαφή με το Internet όπου και αν βρισκόμαστε αποδεικνύεται ότι έχει το δικό της φανατικό κοινό τελικά στη χώρα μας. Επίσης τελευταίως έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε τη μόδα των Netbook, μικρά laptop περιορισμένων δυνατοτήτων (σε σχέση πάντα με μεγάλων διαστάσεων laptop) ειδικά για χρήση Internet. Όμως παρόλο το μικρό τους μέγεθος, δεν παύουν να είναι πλήρεις σχεδόν υπολογιστές, με την οθόνη και το πληκτρολόγιό τους, που όμως για πολλούς (και πολλές) οι διαστάσεις παραμένουν αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν σε ένα…τσαντάκι ή σε μια τσέπη. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των MID.

Το ακρωνύμιο MID σημαίνει Mobile Internet Device (σε ελεύθερη μετάφραση: Κινητή Συσκευή Internet), που προσφέρει ακριβώς αυτό και μάλιστα πολύ καλά, δηλαδή πρόσβαση και χρήση του Internet χωρίς περιορισμούς ή συμβιβασμούς στην ποιότητα ή στην ταχύτητα, φυσικά με συνδυασμό minimal αισθητικής και design με στόχο το Lifestyle. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το Viliv X70 Atom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμένο αρκετά αξιοπρεπώς (επεξεργαστής Intel Atoma Silverthorne με χρονισμό στα 1.33GHz), οθόνη αφής 7 ιντσών (και με εικονικό πληκτρολόγιο) με ανάλυση στις 1024×600 γραμμές, υπέρ-επαρκείς κρίνουμε για το μέγεθος της οθόνης, ώστε να προβάλλονται ευανάγνωστα οι σελίδες. Εν συνεχεία πλαισιώνεται από 1GB βασικής μνήμης RAM, σκληρό δίσκο επιλογής μεταξύ 30GB/60GB ή σκληρό δίσκο χωρίς κινούμενα μέρη SSD (Solid State Drive) των 8GB/16GB που προσφέρει περισσότερη διάρκεια μπαταρίας. Η τελευταία με τον «κοινό» σκληρό δίσκο -κατά την κατασκευάστρια εταιρεία- προσφέρει έξι ώρες συνεχόμενης λειτουργίας και όταν λέμε «λειτουργίας» εννοούμε συνεχόμενης αναπαραγωγής βίντεο, που είναι και από τις πιο απαιτητικές ενεργειακά, συνεπώς το εξάωρο κρίνεται αρκετά μεγάλος χρόνος διάρκειας μπαταρίας. Με τον «έξω κόσμο» το Viliv X70 Atom επικοινωνεί μέσω Wi-Fi (802.11 b/g), WiMax και HSDPA (ίσως να το γνωρίζετε και ως 3.5G), με απλά λόγια υπόσχεται αρκετά μεγάλες και ικανοποιητικές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα διαθέτει Bluetooth 2.o + EDR, GPS δέκτη (μέσω του τσιπ SiRF Star III), βύσμα για ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία (αλλά μπορείτε να ακούσετε τον ήχο και από τα δύο στερεοφωνικά ηχειάκια), μικρόφωνο, θύρα USB και τέλος δέχεται κάρτες μνήμης SD και SDHC για να αποθηκεύετε ό,τι κατεβάζετε. Βάρος μόνο 660 γραμμάρια, λειτουργικό σύστημα τα παλιά μεν αλλά γρήγορα δε Windows XP και για τους πιο «κομπιουτεράδες» υπάρχει και έκδοση με Linux. Καλά Ιντερνετο-ταξίδια, με στυλ φυσικά (και οι γύρω σας να ζηλεύουν!). Τιμή και διαθεσιμότητα αναμένονται σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης