HP: νέες οθόνες υψηλής απόδοσης για επαγγελματίες αλλά και ενθουσιώδεις χρήστες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 13:05
Λευτέρης Ξυκομηνός
HP: νέες οθόνες υψηλής απόδοσης για επαγγελματίες αλλά και ενθουσιώδεις χρήστες
Η HP ανακοίνωσε δυναμικές και προσιτές οθόνες για επαγγελματίες γραφικών, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης για την εταιρεία οθόνης σε μέγεθος των 27 ιντσών, η οποία διαθέτει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τις νέες λύσεις ψηφιακής σήμανσης για επιχειρήσεις λιανικής, την HP SignagePlayer mp8200 και την πολλαπλής αφής οθόνη ψηφιακής σήμανσης LD4220tm, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους πωλητές λιανικής να επικοινωνούν καλύτερα με τους πελάτες τους σε πολλαπλά κανάλια λιανικής πώλησης.

Στα νέα προϊόντα περιλαμβάνονται:

- Οι οθόνες Performance ZR2740w, ZR2440w και ZR2240w της HP, οι οποίες διαθέτουν IPS πάνελ οπισθοφωτισμού LED και προσφέρουν απόλυτη απόδοση σε επαγγελματίες που αναζητούν μοναδική ακρίβεια εικόνας.


- Η οθόνη ψηφιακής σήμανσης της HP, που επιτρέπει στους πελάτες να αλληλεπιδρούν με τους πωλητές λιανικής με απλό και ταυτόχρονα δυναμικό τρόπο.

- Το HP SignagePlayer mp8200 που διακρίνεται για την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία σε απαιτητικά περιβάλλοντα λιανικής πώλησης.

Η νέα σειρά οθονών ZR προσφέρει απόδοση IPS σε πιο λεπτό πλαίσιο


Οι τρεις νέες οθόνες της σειράς ZR απευθύνονται στους επαγγελματίες του animation και του broadcasting, σε developers παιχνιδιών και σε γραφίστες, όπου η απόδοση και η ποιότητα εικόνας αποτελούν προτεραιότητα. Οι οθόνες ZR2740w, ZR2440w και ZR2240w της HP διατίθενται με οπίσθιο φωτισμό τύπου LED και λεπτή βιομηχανική σχεδίαση, περισσότερο ζωηρά χρώματα και μειωμένη χρήση υδραργύρου.Όλες οι οθόνες της σειράς ZR διαθέτουν την τεχνολογία IPS που προσφέρει μεγάλες γωνίες θέασης, ενώ προσφέρουν έως και 10 φορές μεγαλύτερη αναλογία αντίθεσης σε σύγκριση με τις τυπικές οθόνες, οι οποίες διαθέτουν την τεχνολογία τύπου ΤΝ για το πάνελ (panel – ουσιαστικά αυτό το μέρος της συσκευής, ευθύνεται για τη χρωματική απόδοση, διαύγεια και λεπτομέρεια στην απεικόνιση).

Η οθόνη ZR2740w της HP παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα για ομαλή χρωματική μετάβαση, η οποία εικονικά εξαφανίζει τα artifacts (ατέλειες στην απεικόνιση). Οι οθόνες ZR2440w και ZR2240w της HP διαθέτουν περισσότερα από 16.7 εκατομμύρια χρώματα. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα μεγεθών - 21,5, 24 και 27 ιντσών - ενώ η ανάλυση ποικίλλει από 1920x1080 έως 2560x1440 με τις οθόνες ZR2240w και ZR2440w να διαθέτουν αναλογία αντίθεσης 2.000.000:1. Το φάσμα χρωμάτων sRGB υφίσταται και στις τρεις οθόνες, το οποίο αποτελεί βιομηχανικό πρότυπο για web browsers (τα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο), ψηφιακές μηχανές και εκτυπωτές, ενώ παράλληλα ταιριάζει με το φάσμα χρωμάτων «Rec. 709», το οποίο χρησιμοποιείται για HDTVs (τηλεοράσεις HD Υψηλής Ευκρίνειας) και επιμέλεια βίντεο.

Θέλοντας να προσφέρουν στους επαγγελματίες γραφικών την απόλυτη εμπειρία, οι οθόνες Performance της HP περνούν από εκτενείς δοκιμές, ώστε να εξασφαλίσουν συμβατότητα με τα συστήματα «Z Workstations» της εταιρείας, τα οποία συνδέονται εύκολα με ποικίλες συσκευές, όπως για παράδειγμα με την οθόνη ZR2240w, προσφέροντας μια πλήρη γκάμα από θύρες, όπως DisplayPort, DVI-D, HDMI και VGA. Η οθόνη ZR2740w διαθέτει επίσης «HP Direct Drive Architecture» που επιτρέπει τη μεταφορά χρωμάτων από την κάρτα γραφικών του σταθμού εργασίας (workstation) απευθείας στην οθόνη των δισεκατομμυρίων χρωμάτων, χωρίς αλλοιώσεις. Οι οθόνες ZR2440w και ZR2240w της HP έχουν επίσης την πιστοποίηση ENERGY STAR, κατά την οποία οριοθετείται σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, τα μοντέλα διατίθενται με προσαρμοζόμενη βάση οκτώ θέσεων και με το νέο εξάρτημα Quick Release 2, το οποίο τοποθετείται απευθείας στο πίσω μέρος της οθόνης και επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση κατά το πρότυπο «VESA». Όλες οι οθόνες Performance της HP διατίθενται με βασική περιορισμένη εγγύηση τριών χρόνων.Οι τελευταίες λύσεις ψηφιακής σήμανσης της HP

Η νέα οθόνη ψηφιακής σήμανσης LD4220tm δίνει τη δυνατότητα στους πωλητές λιανικής να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αγοραστών σε περιβάλλοντα πολλαπλών καναλιών λιανικής πώλησης. Η 42 ιντσών LCD οθόνη πολλαπλής αφής διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία υπέρυθρης σάρωσης με ενσωματωμένους αισθητήρες για ακρίβεια αναγνώρισης μέσω αφής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βελτιώνει την εμπειρία λιανικής πώλησης, καθώς επιτρέπει στους πελάτες να κυλήσουν τα δάκτυλά τους στις οθόνες ή να πραγματοποιήσουν κοινές χειρονομίες πολλαπλής αφής.

Η πλήρης ευρεία οθόνη τύπου 1080p διαθέτει ενισχυμένη ψηφιακή συνδεσιμότητα με τις τύπου HDMI ή DVI, VGA και DisplayPort θύρες. Η οθόνη διαθέτει εύκολη συνδεσιμότητα plug-and-play με ένα απλό κλειδί USB και μπορεί να τοποθετηθεί είτε οριζόντια είτε κάθετα για περισσότερη ευελιξία. Έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται και στον πιο απαιτητικό χρήστη 24 ώρες την ημέρα - 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ διατίθεται με βασική περιορισμένη εγγύηση τριών χρόνων συγκριτικά με την τυπική εγγύηση ενός έτους που ισχύει για τις τηλεοράσεις.

Το SignagePlayer mp8200 της HP έχει βελτιωθεί ώστε να λειτουργεί με το τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό ψηφιακής σήμανσης και προσφέρει ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία σε απαιτητικά περιβάλλοντα λιανικής πώλησης. Το mp8200 τοποθετείται εύκολα, κομψά και με ασφάλεια στο πίσω μέρος της οθόνης ψηφιακής σήμανσης με τη χρήση του στηρίγματος τοίχου της HP και το VESA 100mm quick release.Διαθέτει επίσης δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i3 και i5 και Intel Q67 Express chipset για νέα επίπεδα ταχύτητας επεξεργασίας και απόδοσης γραφικών, ενώ έχει προ-εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows Embedded Standard 7. Ο επεξεργαστή Core i5 διαθέτει την τεχνολογία «Intel vPro» και επιτρέπει τη διαχείριση από απόσταση και την υποστήριξη του χρήστη, καθώς μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και το υψηλό κόστος επιτόπου επισκευής.

Τιμές

Οι τιμές των ZR2240w, ZR2440w and ZR2740w ξεκινούν από τα 229, 359 και 629 ευρώ αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 13:39