Αναμφισβήτητα, τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία HTC αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τόσο στις πωλήσεις όσο και στο μερίδιο καταναλωτικής αγοράς, που οφείλονται στην αμυδρή εξέλιξη των προϊόντων της.

Η εταιρεία, που έγινε παγκοσμίως γνωστή στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τους υπολογιστές PC μεγέθους τσέπης ή αλλιώς «Pocket PC» και συνέχισε με ιδιαίτερη επιτυχία στα κινητά τηλέφωνα, πλέον έχει έρθει αντιμέτωπη και, όπως φαίνεται ηττάται, με τον ισχυρό ανταγωνισμό, ο οποίος ασταμάτητα προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση κινητής τηλεφωνίας «Mobile World Congress 2012» που λαμβάνει χώρα στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα, η HTC παρουσίασε νέες συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και την «ναυαρχίδα» όπως φαίνεται του ανανεωμένου στόλου κινητών της, με την ονομασία «HTC One X».

Η μεγάλη οθόνη είναι αυτό που απευθείας ξεχωρίζει, όντας στις 4.7 ίντσες με πάνελ τεχνολογίας «Super LCD II» και ανάλυσης 1280×720 γραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γραφικά και γενικότερα την επεξεργασία πάσης φύσεως δεδομένων έχει αναλάβει το πολυ-τσιπ Tegra 3 της nVIDIA με χρονισμό – ταχύτητα λειτουργίας στα 1.5GHz (Giga Hertz), που διαθέτει τέσσερις κύριους πυρήνες, οι οποίοι αναλαμβάνουν το βαρύ «φόρτο» εργασίας και έναν λιγότερο δυνατό πυρήνα, με αρκετά μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (μπαταρίας) πραγματοποιεί λιγότερο απαιτητικές εργασίες. Το Tegra 3 συνοδεύεται από 1GB (Giga Byte) μνήμης RAM και τύπου LPDDR2 και 32GB αποθηκευτικού χώρου – μη επεκτάσιμου μέσω κάποιου τύπου κάρτας μνήμης – από τα οποία, όμως, μόνο τα 26GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη.

Από πλευράς ασύρματων τεχνολογιών, υποστηρίζεται τετραπλή μπάντα GSM, όπως επίσης τετραπλή μπάντα HSPA+, που μεταφράζεται σε ταχύτητα δικτύωσης έως 42Mbps (Mega bit per second), με το πρωτόκολλο δικτύωσης Wi-Fi κατά b/g/n να συμπληρώνει το ασύρματο σύνολο υποστήριξης.
Οι κάμερες, όπως πλέον είθισται σε όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, είναι δύο, μία εμπρός των 1.3MP (Mega Pixel), που προσφέρει βιντεο-συνομιλία ποιότητας 1280×720, και μία πίσω των 8MP με φακό f/2.0, που δίνει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p (1920×1080) με συνεχή εστίαση, ενώ συνοδεύεται από φλας τύπου LED με πέντε επίπεδα φωτεινότητας.

Τέλος, η μπαταρία είναι των 1800mAh (μιλι-αμπερώρια), ενώ το Λειτουργικό Σύστημα / περιβάλλον εργασίας είναι το Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) της Google, που έχει υποστεί βαθιές αισθητικές και λειτουργικές επεμβάσεις από την HTC, υπό την ονομασία του λογισμικού «Sense UI» που αναπτύσσεται από την ίδια.

Η νέα συσκευή HTC One X αναμένεται να διατεθεί παγκοσμίως στις αγορές σε δύο μήνες περίπου, τον ερχόμενο Απρίλιο.



 
Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2012/02/26/htc-one-x-announced-at-mwc-2012/

http://www.anandtech.com/show/5584/htcs-new-strategy-the-htc-one

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης