Η Samsung παρουσιάζει τα τελευταία τεχνολογικά της επιτεύγματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 08:56
Η Samsung παρουσιάζει τα τελευταία τεχνολογικά της επιτεύγματα
Η Samsung Electronics αποκάλυψε τα τελευταία τεχνολογικά της επιτεύγματα στην έκθεση Integrated Systems Europe (ISE) 2010, παρουσιάζοντας LED data projectors, HD monitors, VC LCD monitors, MD Series Monitors, e-Book readers.Η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα οθονών μεγάλου μεγέθους, παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις. Η αγορά Digital Information Display (DID) καταγράφει πάνω από 20% ετήσια αύξηση και η αξία της αναμένεται να αγγίξει περίπου τα $5 εκ. έως το 2012. Η Samsung, με μερίδιο αγοράς 14,7%, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά, διευρύνοντας περαιτέρω τη διαφορά της με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών DisplaySearch. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία τόνισε τους τρεις άξονες που καθιστούν τα προϊόντα της μοναδικά: διαδραστικότητα, περιβαλλοντική συνείδηση και μείωση δαπανών. Τα προϊόντα στον τομέα της «προβολής» παρέχουν τη δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους συντήρησης, ενώ παράλληλα η εξελιγμένη τεχνολογία, που ενσωματώνουν, συμβάλλει σε πρωτοποριακές λύσεις για B2B περιβάλλοντα.Οι προηγμένες αυτές λύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, video wall, οθόνες αφής, διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πίνακες, λύσεις σχεδιασμένες για επαγγελματικούς χώρους, σχολεία και νοσοκομεία. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τον ηγετικό ρόλο της στην αγορά LED, παρουσιάζοντας μια νέα, εξαιρετικά λεπτή οθόνη που ενσωματώνει την τεχνολογία LED καθώς και δύο νέους projectors.

Samsung H03 LED data projector - Pico-projector
Ο προβολέας Samsung H03 διακρίνεται για το μικρό μέγεθός του και την ευκολία μεταφοράς του. Ζυγίζει λιγότερο από 200 γραμμάρια και λειτουργεί έως και δύο ώρες, χωρίς επαναφόρτιση, ενώ παράλληλα μπορεί να προβάλλει φωτογραφίες, παρουσιάσεις, ακόμα και ταινίες. Η σύνδεσή του μπορεί να γίνει μέσω USB, PC και micro SD cards.

Samsung SP-F10M LED-based data projector
Ο προβολέας Samsung SP-F10M είναι φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεί την ιδανική λύση για επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Διαθέτει LED φωτισμό που εγγυάται διάρκεια ζωής 20 ετών, με τέσσερις ώρες χρήσης ημερησίως. Ο SP-F10M με το PC-free File Viewer προβάλλει το περιβάλλον του Microsoft Office και αρχεία PDF μέσω USB θύρας. Ο SP-F10M είναι σχεδιασμένος να διατηρεί τη φωτεινότητά του, να αυξάνει την ένταση του χρώματος, ενώ η ευρεία κλίμακα χρωμάτων που διαθέτει τον καθιστά ευέλικτο να ανταποκριθεί στις συνθήκες του εκάστοτε χώρου.

HD V2oIP οθόνες και VC240 LCD
Οι HD V2oIP οθόνες (NC190 και NC240) είναι σχεδιασμένες για εξειδικευμένες απαιτήσεις στην Β2Β αγορά. Διαθέτουν τεχνολογία Teradici PC-over-IP (PCoIP) και VMware View 4. Επίσης, υποστηρίζουν 3D γραφικά και επιτρέπουν την απόλυτα ασφαλή πρόσβαση στις επιλογές τους με remote computer, χωρίς τη χρήση εξωτερικής μονάδας υπολογιστή. Η VC240 LCD οθόνη υψηλής ευκρίνειας ενσωματώνει το σύστημα τηλεδιάσκεψης Radvision και προσφέρει ασυναγώνιστη οπτική εμπειρία. Οι χρήστες της οθόνης VC240 μπορούν να μοιραστούν τα δεδομένα τους παρακολουθώντας στην ίδια οθόνη. Επιπλέον, το VC240 λειτουργεί χωρίς τη χρήση PC. Υποστηρίζει τόσο την τηλεφωνική επικοινωνία, όσο και τις τηλεδιασκέψεις, με ένα άλλο τερματικό V2oIP ή μία τηλεφωνική γραμμή, καθώς επίσης και επικοινωνία με 3G κινητό τηλέφωνο.

Σειρά οθονών MD
Η βραβευμένη με Innovations Award CES 2010 σειρά οθονών MD είναι ειδικά σχεδιασμένη για multi-screen computing, gaming, ψυχαγωγία και επαγγελματικές ανάγκες, που στηρίζονται στη χρήση multi-screen. H τεχνολογία ATI Eyefinity της AMD δίνει τη δυνατότητα μίας προσιτής οικονομικά λύσης για μεγάλη οθόνη γραφείου ή σπιτιού. Η σειρά MD έχει το λεπτότερο πλαίσιο της βιομηχανίας, μικρότερο από 10 χιλ. σε όλες τις πλευρές - 30% λεπτότερες από τη μέση οθόνη. Παράλληλα, αποτελούν τις πρώτες οθόνες (5760x2160) εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας και είναι ιδανικά σχεδιασμένες για τους gamers που ψάχνουν την ανυπέρβλητη εμπειρία παιχνιδιών.Εκπαιδευτικός, διαδραστικός πίνακας 650TS
Ο 65 ιντστών 650TS είναι ένας εκπαιδευτικός, διαδραστικός πίνακας με ποικιλία τεχνικών προδιαγραφών, όπως οθόνη αφής, δυνατότητα λειτουργίας ‘drag and drop’. Επίσης, έχει ενσωματωμένα ηχεία, επιτρέποντας την αναπαραγωγή video και αρχείων μουσικής, χωρίς πρόσθετες συσκευές. Αποτελεί μια άρτια λύση για χρήση εντός του περιβάλλοντος σχολικής αίθουσας.Φιλικές προς το περιβάλλον οθόνες μεγάλου μεγέθους LED EXn
Η νέα σειρά επαγγελματικών οθονών LED EXn είναι φιλική προς το περιβάλλον και περιλαμβάνει τις Samsung Syncmaster LED LFD 460EXn, 550EXn, καθώς και δύο νέες εκδόσεις LED οθόνες οπίσθιου φωτισμού. Αποτελούν τα πιο λεπτά και λεία LED μοντέλα της αγοράς. Η σειρά EXn εξοικονομεί 40% περισσότερη ενέργεια εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες οθόνες και είναι ιδανική για κοινόχρηστους χώρους. Επιπροσθέτως, έχει εύκολη και αποδοτική δικτύωση με άλλες μεμονωμένες οθόνες μέσω της «MagicInfo», μια αποκλειστική εφαρμογή που αναπτύσσεται από τη Samsung.e-Book readers: E6 και E101
Τα E6 και E101 e-Book readers διαθέτουν μια ενσωματωμένη ηλεκτρομαγνητική γραφίδα (EMR), που επιτρέπει στους χρήστες να σημειώνουν κατά την ανάγνωση. Τα ειδικά στυλό αποτρέπουν λάθη κατά την πληκτρολόγηση και καθιστούν τα e-Book της Samsung ιδανική επιλογή για γράψιμο και ζωγραφική. Το E101 προχωρά ένα βήμα μπροστά με πρόσθετες λειτουργίες, όπως ικανότητες καλλιγραφίας, αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης. Τα e-books είναι εξοπλισμένα με την επιλογή ένδειξης ηλεκτρονικού χαρτιού, παρόμοια με το πραγματικό έγγραφο, για να μειώσει την κούραση των ματιών και να παρέχει ένα αποτελεσματικό περιβάλλον ανάγνωσης. Τα e-Book διαθέτουν MP3 player, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να ακούσουν μουσική, καθώς διαβάζουν ένα βιβλίο. Παράλληλα το MP3 player προσφέρει την επιλογή αυτόματης ανάγνωσης των βιβλίων. Τα e-books διαθέτουν ασύρματη συνδεσιμότητα (WiFi).

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 09:21