Philips: Νέα κυρτή οθόνη 34 ιντσών με απόλυτη ευκρίνεια και DTS ήχο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 11:59
Λευτέρης Ξυκομηνός
Philips: Νέα κυρτή οθόνη 34 ιντσών με απόλυτη ευκρίνεια και DTS ήχο
Μια μεγάλη οθόνη οπωσδήποτε προσφέρει το πλεονέκτημα περισσότερου εύρους επιφάνειας εργασίας. Ένα όμως περίεργο ή καλύτερα αδύναμο στοιχείο της, είναι ότι όσο αυξάνονται οι ίντσες τόσο δυσκολότερη γίνεται η θέαση από κοντινή απόσταση. Με πιο απλά λόγια, όταν ο χρήστης κάθεται σε απόσταση 30-40 περίπου εκατοστών από μια οθόνη άνω των 27 ιντσών, τότε για να παρακολουθήσει ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας, θα πρέπει να στρέψει το κεφάλι του. Παράλληλα, άλλο ένα πρόβλημα προκύπτει, η ιδιαιτερότητα αλλοίωσης της λεπτομέρειας των οπτικών πληροφοριών στα άκρα της μεγάλης οθόνης. Αυτό συμβαίνει, διότι ο χρήστης έχοντας την οθόνη απευθείας μπροστά του σε απόσταση πχ. 35 εκατοστών, όταν στρέφει την ματιά του στα άκρα της, λόγω των πολλών ιντσών, η απόσταση αυξάνεται. Έτσι, μπορεί να βλέπει τις πληροφορίες όπως προβάλλονται απευθείας μπροστά του, αλλά όχι αυτές που είναι στα άκρα της οθόνης. Η λύση σε αυτό το φαινόμενο με τις οθόνες πολλών ιντσών, εκτός βέβαια από τη συνεχόμενη μετακίνηση της κεφαλής του χρήστη, είναι μια κυρτή οθόνη ώστε οι πληροφορίες να απέχουν εξίσου από το χρήστη, διατηρώντας την λεπτομέρειά τους. Σε αυτά τα πλαίσια, η Philips παρουσιάζει την πρώτη κυρτή της οθόνη για υπολογιστές.Η 34 ιντσών Brilliance Curved UltraWide οθόνη αναδιπλώνεται γύρω από τη γραμμή όρασης του χρήστη για να δημιουργήσει μια πραγματικά καθηλωτική, εξειδικευμένη εμπειρία, ενώ τα γραφικά συμπληρώνονται με πλούσιο DTS ενισχυμένο surround ήχο μέσω των ενσωματωμένων ηχείων. Με οθόνη UltraWide και ανάλυση Quad HD, με χρώματα sRGB και MultiView, το νέο μοντέλο 34 ιντσών με τις ελκυστικές καμπύλες, θα ενισχύσει και την παραγωγικότητα των επαγγελματιών.

Κυρτή οθόνη και πανίσχυρος ήχος

Η νέα Brilliance Curved UltraWide οθόνη τοποθετεί το χρήστη στο επίκεντρο του χώρου εργασίας. Δημιουργείται λοιπόν η αντίληψη, πως η οθόνη είναι εντελώς αφιερωμένη στο άτομο που κάθεται στο γραφείο. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το κυρτό σχήμα επιτρέπει στους χρήστες να στρίψουν το κεφάλι τους λιγότερο για να δουν το περιεχόμενο στα άκρα της οθόνης. Ακολούθως, το γυαλί από άκρη σε άκρη και το εξαιρετικά στενό πλαίσιο ενισχύουν την απρόσκοπτη εμφάνιση, μεγαλώνοντας την περιοχή προβολής.Ο Artem Khomenko, Product Manager EMEA της MMD (αντιπρόσωπος εταιρεία της Philips), αναφέρει, «Η κυρτή οθόνη φέρνει τα άκρα και τα Pixel πιο κοντά στο χρήστη, κάνοντας την εμπειρία θέασης πιο άνετη. Οι θεατές κάθονται στην οθόνη τους υπολογιστή τους πιο κοντά από ότι στην τηλεόραση, έτσι η καμπυλότητά της προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία εργασίας με ελάχιστη διάσπαση προσοχής.»
Η εμπειρία ενισχύεται από την ενσωματωμένη τεχνολογία ήχου DTS της οθόνης, με την οποία τα ενσωματωμένα ηχεία επεκτείνουν και ζωντανεύουν την ηχητική εικόνα και ενισχύουν τα surround εφέ των μπάσων. Εμπνευσμένη από τις καμπύλες του περιβάλλοντος, το λείο, κομψό φινίρισμα και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής η οθόνη αναβαθμίζει κάθε επιφάνεια εργασίας.Απόδοση εικόνας για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Εκτός από τις κυρτές γραμμές της, η νέα 34 ιντσών Brilliance οθόνη έχει και έξοχη απόδοση. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και ευκρινή, χάρη στην τεχνολογία απεικόνισης «CrystalClear», την UltraWide Quad HD ανάλυση (3440x1440) και την τεχνολογία AH-IPS LCD. Η οθόνη μπορεί να διακρίνει μεταξύ ενός δισεκατομμυρίου χρωμάτων, στοιχείο που εξασφαλίζει την ομαλότητα των διαβαθμίσεων. Επίσης, παρέχει υποστήριξη κατά 99% των sRGB χρωμάτων, χαρακτηριστικό ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της χρωματικής πιστότητας σε διάφορες εφαρμογές και συσκευές.Με το πρότυπο κινηματογραφικού λόγου οθόνης UltraWide 21:9, υπάρχει άφθονος χώρος για το άπλωμα πολλαπλών εφαρμογών όταν απαιτείται ταυτόχρονη χρήση τους. Οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα, να δουν δίπλα-δίπλα συγκρίσεις χωρίς να εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ παραθύρων, να διαβάσουν κείμενο και στοιχεία με εξαιρετικά υψηλή αντίθεση, ακόμα και όταν η οθόνη χωρίζεται σε πολλαπλά τμήματα όπως με την τεχνολογία «MultiView». Η τεχνολογία αυτή, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να παρακολουθούν περιεχόμενο από πολλαπλές συσκευές δίπλα-δίπλα, κάνοντας τη χρήση πολλαπλών εφαρμογών πολύ ευκολότερη.

Η απόδοση της εικόνας αποκτά επιπλέον ώθηση από τις Smart Τεχνολογίες της Philips. Το «SmartContrast» ρυθμίζει αυτόματα τα χρώματα και ελέγχει την ένταση του οπίσθιου φωτισμού για τη βελτίωση της αντίθεσης και την καλύτερη ψηφιακή εικόνα και video. Υπάρχει ακόμη η ειδική λειτουργία Economy, ιδανική για προβολή των καθημερινών εφαρμογών γραφείου και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Παράλληλα, το SmartResponse βάζει αυτόματα σε overdrive τους χρόνους απόκρισης για εφαρμογές όπως το gaming ή οι κινηματογραφικές ταινίες και να προσφέρει εικόνα χωρίς σπασίματα, καθυστερήσεις ή φαινόμενα ghosting.Εύκολη σύνδεση

Η νέα οθόνη διαθέτει όλες τις επιλογές συνδεσιμότητας για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών, όπως DisplayPort και HDMI 2.0 για μέγιστη απόδοση γραφικών, τεχνολογία MHL για απολαυστική προβολή περιεχομένου από φορητές συσκευές στη μεγάλη οθόνη και USB 3.0 για γρήγορη μεταφορά αρχείων και φόρτιση smartphone.Τέλος, η νέα κυρτή UltraWide LCD 34 ιντσών οθόνη Philips, θα είναι διαθέσιμη στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών το τελευταίο τρίμηνο του 2015 στην τιμή των 1149 ευρώ.

Προδιαγραφές – Τεχνικά ΧαρακτηριστικάΤελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 11:59