Με θέμα για αυτήν τη χρονιά, «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», οι περισσότεροι από 300.000 φοιτητές από 100 διαφορετικές χώρες, που έχουν δηλώσει φέτος συμμετοχή, έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις για την επίλυση ενός από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαγωνισμό, για πρώτη φορά φέτος, έχει συμπεριληφθεί μια νέα κατηγορία βραβείων, τα People’s Choice Awards, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να αναδείξει την αγαπημένη του ομάδα!

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι η ομάδα «NTUA», από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρολογικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παρουσίασε την καινοτόμο εφαρμογή Artificial Inteliggence Doctor (AID). Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί μια πρόταση αυτόματης διάγνωσης ασθενειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα των αναπτυσσόμενων χωρών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση, σε πρώτο στάδιο, της ελονοσίας και της πνευμονίας, χωρίς να απαιτείται, όσο είναι αυτό εφικτό, η παρουσία ιατρικού προσωπικού. Την ομάδα απαρτίζουν οι φοιτητές Ιωσήφ Αλβέρτης, Κωνσταντίνος Σίδερης, Χάρης Αγγελιδάκης και Κώστας Ζαμπογιάννης, οι οποίοι ανέπτυξαν την πρότασή τους υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Γκιώνη, Υποψήφιου Διδάκτωρ ΕΜΠ και με την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή ΕΜΠ Ιωάννη Ψαρρά και του Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ Δημήτρη Ασκούνη.

Η νικήτρια ομάδα του Imagine Cup, «NTUA», με την κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Χρήστο Τσάγκο, τον κ. Jan Muehlfeit, (Chairman Europe, Microsoft Corporation) και τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Επισκεφτείτε λοιπόν το http://peopleschoice.imaginecup.com/default.aspx, όπου διεξάγεται ο διαδικτυακός διαγωνισμός, και ψηφίστε την ελληνική ομάδα «NTUA», που συμμετέχει με το project Artificial Inteliggence Doctor (AID)!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στο http://imaginecup.com/blogs/imagine_cup_finals/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης