Η Black Friday έρχεται και όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο η ανυπομονησία όλων για να επωφεληθούν από τις top προσφορές της χρονιάς εντείνεται. Πρόκειται για την ιδανική ευκαιρία να αποκτήσεις ό,τι είχες βάλει στο μάτι εδώ και καιρό σε τιμές με μεγάλη έκπτωση.

Φέτος, η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου. Μιλάμε, όπως πάντα, για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Βέβαια, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, οι Black Friday προσφορές αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα και να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Έτσι, λοιπόν, πρόκειται για μια πολύ καλή στιγμή για αγορές που ήθελες ή στόχευες να κάνεις μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να επενδύσεις σε ακριβές οικιακές συσκευές, όπως είναι ένα καλό κλιματιστικό. Το air-condition έχει καταστεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις πιο σημαντικές λευκές συσκευές για ένα νοικοκυριό. Ειδικά στην Ελλάδα, ένα κλιματιστικό είναι απολύτως απαραίτητο για την αντιμετώπιση του καλοκαιρινού καύσωνα αλλά και σημαντικό για να ζεσταθείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς να δώσεις μια περιουσία στους λογαριασμούς ενέργειας. 

Το ήξερες ότι σε ένα σπίτι 50 τ.μ. μπορεί ένα κλιματιστικό να σου εξοικονομήσει περί τα 300€ σε βάθος εξαμήνου σε σύγκριση με τους καυστήρες φυσικού αερίου και πετρελαίου; Σ’ ένα σπίτι 100 τ.μ. το κέρδος μπορεί να ανέβει ακόμα και στα 680€. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάμε όμως να δούμε, πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο κλιματιστικό στην Black Friday.

Μέγεθος δωματίου & BTU

Πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις τις προσφορές πρέπει να προσδιορίσεις ορισμένα δεδομένα αλλά και να εξακριβώσεις τις ανάγκες σου. Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείς σε ποιο δωμάτιο θα τοποθετήσεις το νέο σου κλιματιστικό. Έχε στο νου σου ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα δωμάτιο τόσο πιο ισχυρό air-condition χρειάζεται. 

Εδώ έρχονται τα λεγόμενα BTU, δηλαδή η ονομαστική απόδοσή τους. Πρόκειται για μια μονάδα μέτρησης η οποία σε απλά λόγια μας βοηθάει να διαπιστώσουμε το πόσο αποτελεσματικά και γρήγορα μπορεί ένα κλιματιστικό να φτάσει την ιδανική θερμοκρασία. 

Έχε στο νου σου ότι εάν το δωμάτιο που θα βάλεις το κλιματιστικό είναι έως 18τ.μ, τότε θα χρειαστείς ένα μοντέλο μεταξύ 9.000 – 11.000 BTU/h. Εάν πάλι ο χώρος σου κυμαίνεται μεταξύ 18τ.μ και 25 τ.μ τότε χρειάζεται ένα μεταξύ των 12.000 – 17.000 BTU/h. Εάν μιλάμε για έναν χώρο 25τ.μ – 40 τ.μ. τότε το ιδανικό είναι ένα κλιματιστικό από 18.000 BTU/h έως και 23.000 BTU/h. Τέλος, οτιδήποτε πάνω από 40 τ.μ. χρειάζεται ένα μοντέλο από 24.000 BTU/h και άνω.

Ενεργειακή κλάση

Ο στόχος εδώ είναι η όσο πιο λίγη κατανάλωση γίνεται. Και αυτό διότι λιγότερη κατανάλωση σημαίνει αυτόματα και χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας. Πώς όμως θα το πετύχεις αυτό μ΄ένα νέο κλιματιστικό; Μα φυσικά επιλέγοντας ένα μοντέλο κλιματιστικού με υψηλή ενεργειακή κλάση. Όσο υψηλότερη είναι η ενεργειακή κλάση τόσο πιο ενεργειακά αποδοτική είναι η συσκευή. Η κλίμακα της ενεργειακής απόδοσης θέρμανσης αλλά και ψύξης κυμαίνονται από D έως A+++ με την τελευταία να είναι και η πιο αποδοτική και οικονομική. Μην αμελήσεις να τσεκάρεις και δύο ακόμη δείκτες. Το SEER (εποχιακή ενεργειακή απόδοση κατά την ψύξη) και το SCOP (εποχιακή ενεργειακή απόδοση κατά τη θέρμανση).

Έξυπνες Τεχνολογίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν συχνά έξυπνα χαρακτηριστικά που προσφέρουν μια συνολική ποιοτικότερη και πιο άνετη θέρμανση ή ψύξη, εξοικονομώντας πάντα ενέργεια. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως από το smartphone σου κινητό μέσω εφαρμογών smartphone. Έτσι, πριν γυρίσεις στο σπίτι μπορείς να επιλέξεις να ανοίξεις το κλιματιστικό ώστε όταν μπεις μέσα να έχει πιάσει ήδη την ιδανική θερμοκρασία που επιθυμείς. Επιπλέον, θα ήταν καλό να προτιμήσεις ένα Air Condition με λειτουργία ECO, 3D Air Flow, λειτουργία αφύγρανσης, sleep mode αλλά και αυτά που εξοπλίζονται με ποιοτικά φίλτρα προστασίας για καθαρό αέρα και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Από την Toyotomi, την Daikin, την Bosch και την Fujitsu μέχρι την Inventor, την Juro-Pro, την Midea και την Hisense, θα βρεις στην Black Friday κορυφαίες εκπτώσεις στα μοντέλα τους ώστε να επιλέξεις εκείνο που θα καλύψει τις προσωπικές σου ανάγκες για θέρμανση και ψύξη.

Οδηγίες για την Black Friday

Επειδή οι προσφορές σίγουρα θα είναι δελεαστικές, θα ήταν καλό να έχεις ορίσει εξαρχής έναν προϋπολογισμό αγορών. Προσπάθησε να μην τον ξεπεράσεις διότι αλλιώς, ίσως χρειαστεί να… σπάσεις του κουμπαρά! Επίσης, είναι καλό να έχεις κάνει πριν μπουν για τα καλά οι προσφορές μια μικρή έρευνα. Να έχεις συγκρίνει τιμές και χαρακτηριστικά και να έχεις καταλήξει λίγο πολύ σε brand και συγκεκριμένο μοντέλο κλιματιστικού που ψάχνεις. Έτσι, θα κοιτάζεις στοχευμένα για τυχόν πρόσθετες προσφορές, κουπόνια ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να κερδίσεις. Πρόσεξε βέβαια, διότι μπορεί να υπάρχουν περιορισμένα τεμάχια και να χάσεις την ιδανική προσφορά. Θα πρέπει να είσαι και γρήγορος! 

Καλές Black Friday αγορές! 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης