Μπορεί οι οικονομικές συνθήκες να έχουν αλλάξει πρόσωπο, σαφώς προς δυσμενέστερες καταστάσεις, εντούτοις υπάρχουν κάποια επαγγέλματα ή χόμπι (για όσους δύνανται να τα διατηρήσουν) που δεν γίνεται να μην ακολουθούν τις εξελίξεις και τις προσφορές της τεχνολογίας – όπως για παράδειγμα η επαγγελματική φωτογραφία. Η νέα PowerShot SX40 HS φωτογραφική μηχανή της Canon αποτελεί την ιδανική επιλογή για φωτογράφους οι οποίοι αναζητούν μία μηχανή μικρών διαστάσεων, που συνδυάζει ευελιξία και έλεγχο μηχανής τύπου DSLR, με τις δυνατότητες που παρέχει ένα τεράστιο εύρος zoom.

Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ενώ παράλληλα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της σειράς PowerShot, που διαθέτει τον νέο επεξεργαστή εικόνας «DIGIC 5» της εταιρείας, ο οποίος ενισχύει την απόδοση του συστήματος «HS» και παρέχει προηγμένες δυνατότητες λήψης, καθώς και υποστήριξη για εγγραφή ταινιών Full HD (1080p ή αλλιώς 1920×1080 γραμμών). Ο εντυπωσιακός συντελεστής ζουμ διευκολύνει τη φωτογράφιση σε κάθε περίσταση και η νέα τεχνολογία του «Έξυπνου Συστήματος Σταθεροποίησης Εικόνας» (IS) διασφαλίζει επίσης ότι οι στατικές εικόνες είναι ευκρινείς και τα βίντεο καθαρά και με ομαλή κίνηση.

Μεγάλη ισχύς, εξαιρετικό ζουμ

Δυνατότητα καταγραφής κοντινών ή απομακρυσμένων θεμάτων με απίστευτη ακρίβεια, χάρη στον φακό με zoom επιπέδου 35x. Ο φακός με τα δύο μοτέρ που εγγυώνται γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία του ζουμ και της εστίασης, καλύπτει εύρος εστιακών αποστάσεων που εκτείνεται από τα 24 χιλ. (υπερ-ευρυγώνιος) έως τα 840 χιλ. (τηλεφακός), δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν με την ίδια ευκολία εντυπωσιακά τοπία μεγάλου εύρους και κοντινά πορτραίτα ή απομακρυσμένες σκηνές δράσης.

Ο οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας 4,5 στοπ έχει επίσης βελτιωθεί, με τη νέα τεχνολογία του «Έξυπνου Συστήματος Σταθεροποίησης Εικόνας» (IS) που ανιχνεύει τις συνθήκες λήψης και εφαρμόζει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις σταθεροποίησης επιλέγοντας μεταξύ επτά διαθέσιμων καταστάσεων.

Το νέο μέτρο στον τομέα της ποιότητας εικόνας

Η PowerShot SX40 HS είναι το νεότερο μοντέλο με Σύστημα HS, το οποίο συνδυάζει έναν αισθητήρα CMOS υψηλής ευαισθησίας, οπίσθιου φωτισμού και ανάλυσης 12.1 MegaPixel με τη νέα γενιά επεξεργαστών της Canon για την καταγραφή ελκυστικών εικόνων με χαμηλό θόρυβο σε όλες τις συνθήκες. Ο νέος επεξεργαστής εικόνας DIGIC 5 ενσωματώνει ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία μείωσης θορύβου, επιτυγχάνοντας έως 75% λιγότερο θόρυβο σε όλες τις ρυθμίσεις ISO, και αποδίδει πιο ρεαλιστικές εικόνες, χωρίς φλουτάρισμα και χωρίς να απαιτείται η χρήση τρίποδου ή φλας.

Η νέα λειτουργία «Ισορροπίας Λευκού Πολλαπλών Περιοχών» κάνει τις εικόνες να δείχνουν πιο φυσικές, αναγνωρίζοντας τις σκηνές με δύο διαφορετικές πηγές φωτός και εφαρμόζοντας ειδικές ρυθμίσεις διόρθωσης της ισορροπίας λευκού για κάθε περιοχή της εικόνας. Για παράδειγμα, κατά τη φωτογράφηση ενός πορτραίτου με φλας σε έναν χώρο που φωτίζεται από λυχνίες πυράκτωσης, η μηχανή θα εφαρμόσει ισορροπία λευκού για λυχνίες πυράκτωσης στο φόντο και ισορροπία λευκού για φλας στο πρόσωπο του θέματος, διασφαλίζοντας ότι τόσο το θέμα, όσο και το φόντο, θα έχουν ρεαλιστικά χρώματα.

Υψηλή ταχύτητα, άμεση λήψη γρήγορων σκηνών

Ο νέος επεξεργαστής DIGIC 5 προάγει τις δυνατότητες φωτογράφησης με υψηλή ταχύτητα του αισθητήρα CMOS 12.1 MPixel σε νέο επίπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα στους φωτογράφους να απαθανατίζουν κάθε στιγμή με εκπληκτική λεπτομέρεια και ποιότητα. Οι φωτογράφοι θεμάτων με δράση-κινητικότητα, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της συνεχούς λήψης φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης με ρυθμό 2,4 καρέ/δευτερόλεπτο, έως ότου εξαντληθεί η χωρητικότητα της κάρτας μνήμης ή, με τη νέα κατάσταση «Διαδοχικές Λήψεις Υψηλής Ταχύτητας HQ», της λήψης μιας αλληλουχίας έως οκτώ φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης με ρυθμό 10,3 καρέ/δευτερόλεπτο.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση «Ταινία με Εξαιρετικά Αργή Κίνηση», η οποία επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση με ανάλυση VGA και ρυθμό 120 καρέ/δευτερόλεπτο (ή αντίστοιχα, χαμηλότερη ανάλυση QVGA αλλά με υψηλότερο ρυθμό στα 240 καρέ/δευτ.) και την αναπαραγωγή του βίντεο σε ένα κλάσμα της πραγματικής ταχύτητας, για να δώσουν μια δραματική αίσθηση ή να αναλύσουν πχ. ένα γκολ ή ένα χτύπημα γκολφ. Για ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη κατά τη φωτογράφηση τη νύχτα χωρίς τρίποδο, η κατάσταση «Νυχτερινή Σκηνή με Κράτημα στο Χέρι» καταγράφει μια αλληλουχία λήψεων υψηλής ταχύτητας και συνδυάζει τα δεδομένα εικόνας για τη δημιουργία μιας φωτογραφίας με σωστή έκθεση και ελάχιστο φλουτάρισμα.

Ταινίες Υψηλής Ευκρίνειας Full HD – εύκολη λήψη και προβολή

Το ειδικό πλήκτρο Ταινίας επιτρέπει στους φωτογράφους να γίνονται άμεσα κινηματογραφιστές, μεταβαίνοντας από τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας στην εγγραφή βίντεο Full HD (1080p) στα 24 καρέ/δευτερόλεπτο με στερεοφωνικό ήχο, για τη δημιουργία ποιοτικών ταινιών. Οι κινητήρες USM και VCM στον μεγάλο τηλεφακό δίνουν τη δυνατότητα στην PowerShot SX40 HS να ζουμάρει και να εστιάζει ταχύτατα και αθόρυβα, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αξιοποιούν ολόκληρο το εύρος εστιακών αποστάσεων κατά την κινηματογράφηση.

Η επεξεργασία, η διακίνηση και η κοινή χρήση των ταινιών δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Η PowerShot SX40 HS υποστηρίζει τη μορφή «iFrame Movie» της Apple, η οποία επιτρέπει την εισαγωγή και άμεση επεξεργασία βιντεοκλίπ σε κοινές εφαρμογές λογισμικού, απλοποιώντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία μετά την αρχική εγγραφή του βίντεο. Για το καδράρισμα και την εξέταση των σκηνών μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οθόνη «PureColor II VA» τύπου LCD με ρυθμιζόμενη γωνία διαγώνιου 6,8 εκατοστών (ή αλλιώς 2,7 ιντσών). Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να προβάλουν τις ταινίες και τις φωτογραφίες τους σε μια τηλεόραση / οθόνη χρησιμοποιώντας την ψηφιακή θύρα τύπου HDMI της μηχανής. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο μιας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας (HDTV), συμβατής με το πρωτόκολλο «HDMI-CEC», για τον έλεγχο της αναπαραγωγής του υλικού που είναι αποθηκευμένο στη μηχανή από την άνεση του καναπέ τους – η τέλεια επιλογή για την προβολή φωτογραφιών από διακοπές ή οικογενειακών ταινιών κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο σπίτι με φίλους και συγγενείς.

Χειροκίνητος έλεγχος και δημιουργική υποστήριξη

Για τους πιο προχωρημένους χρήστες που έχουν αυξημένες απαιτήσεις αλλά παράλληλα δεν διαθέτουν την κατάλληλη γνώση/εμπειρία, η PowerShot SX40 HS παρέχει την απόλυτη ευελιξία που προσφέρει ο πλήρως χειροκίνητος έλεγχος. Οι «Υποδείξεις & Συμβουλές» που εμφανίζονται στην οθόνη συμβάλλουν στην κατανόηση των διάφορων ρυθμίσεων της μηχανής από τους αρχάριους χρήστες, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες με κάθε νέα λήψη. Η «Έξυπνη Αυτόματη Κατάσταση» έχει βελτιωθεί και αναγνωρίζει πλέον 32 διαφορετικές σκηνές, εφαρμόζοντας αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την καταγραφή της καλύτερης δυνατής εικόνας. Η λειτουργία «Παρακολούθηση AF» επιτρέπει στον φωτογράφο να επιλέξει ένα αντικείμενο και να το ακολουθεί καθώς κινείται στο κάδρο, διασφαλίζοντας ότι οι σκηνές με θέματα εκτός κέντρου θα είναι τέλεια εστιασμένες κατά τη στιγμή της λήψης.

Για την προσθήκη μιας δημιουργικής νότας σε κάθε λήψη, η νέα φωτογραφική μηχανή της Canon, διαθέτει επίσης μια σειρά «Δημιουργικών Φίλτρων», όπως τα εφέ «Υπερ-Ευρυγώνιος Φακός», «Πολύ Ζωηρά Χρώματα», «Πόστερ» και «Μινιατούρα», τα οποία επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ταινίες. Το «Εφέ Παιδικής Μηχανή»ς δίνει τη νοσταλγική αίσθηση των παιδικών φωτογραφικών μηχανών με μια μικρή οπή, ενώ το εφέ «Μονόχρωμη Εικόνα» παράγει λήψεις σε ασπρόμαυρους, σέπια και μπλε τόνους.

Βασικά χαρακτηριστικά της PowerShot SX40 HS:

• Υπέρ-ευρυγώνιος φακός με οπτικό ζουμ 35x και τεχνολογία USM

• Σταθεροποιητής Εικόνας (4,5 στοπ). Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας (IS)

• Σύστημα HS (12,1 MP) με επεξεργαστή DIGIC 5

• Full HD, HDMI

• Οθόνη LCD ρυθμιζόμενης γωνίας 6,8 εκ. (2,7″) και Ηλεκτρονικό Σκόπευτρο

• Έξυπνη Αυτόματη Κατάσταση Λήψης και Ισορροπία Λευκού Πολλαπλών Περιοχών

• Διαδοχικές Λήψεις Υψηλής Ταχύτητας HQ

• Καταστάσεις χειροκίνητης ρύθμισης

• Υποβοήθηση με Ζουμ για το Καδράρισμα του Θέματος

• Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=441&itm=5929&la=1