Η EA εξαγοράζει την Codemasters έναντι 1,2 δισ. δολαρίων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:26
Η EA εξαγοράζει την Codemasters έναντι 1,2 δισ. δολαρίων

H γνωστή εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, Electronic Arts, ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε σε συμφωνία με το συμβούλιο της Codemasters για την προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς της Codemasters.
 

Η συναλλαγή περιλαμβάνει 7,98 δολάρια ανά μετοχή σε ρευστό για τους μετόχους, φτάνοντας έτσι τα 1,2 δισ. δολάρια. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.


O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Codemasters, Gerhard Florin, δήλωσε ότι και οι δύο εταιρείες "μοιράζοντι από κοινού τη φιλοδοξία να ηγηθούν στον χώρο των racing games". Συνεχίζοντας, ανέφερε "νιώθουμε ότι αυτή η ένωση θα φέρει ένα συναρπαστικό προσοδοφόρο μέλλον για την Codemasters, επιτρέποντας στις ομάδες μας να δημιουργήσουν, να κυκλοφορήσουν και να υπηρετήσουν μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια για ένα ιδιαίτερα παθιασμένο κοινό".Ο Andrew Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της EA, προσέθεσε τα εξής: "H βιομηχανίας μας μεγαλώνει, όπως και η κατηγορία των racing games και μαζί θα ηγηθούμε σε μια νεά εποχή για την racing ψυχαγωγία".


Όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε τα IPs της Codemasters θα προστεθούν σε αυτά της EA. Οι σειρές της
Codemasters περιλαμβάνουν τα: Formula One, Dirt, Grid και Project Cars, ενώ η EA ήδη έχει τα racing franchises Need for Speed, Burnout και Real Racing.


Πριν τη σημερινή ανακοίνωση, υπήρχαν πληροφορίες για την εξαγορά της Codemasters από την Take-Two Interactive, με την προσφορά της τελευταίας να είναι όμως σημαντικά χαμηλότερη, περίπου στα 870 εκατ. δολάρια.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:26