Τα τελευταία δυόμισι χρόνια κυκλοφορεί στα διάφορα πηγαδάκια του Διαδικτύου η φημολογία περί ενός μεγαλύτερου iPad. Προς το παρόν, οι συσκευές iPad που διατίθενται είναι 7.9 και 9.7 ιντσών, διαστάσεις που αφήνουν περιθώριο για ένα ακόμα μεγαλύτερο iPad, καθώς οι απατήσεις και ανάγκες των χρηστών ολοένα αυξάνονται. Κάτι τέτοιο όμως στο παρελθόν δεν ήταν εφικτό από τεχνικής άποψης, αφού οι περισσότερες ίντσες οθόνης απαιτούν και τα κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όταν λέμε κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά, εννοούμε έναν σαφέστατα αρκετά ισχυρό «εγκέφαλο-τσιπ» που θα επαρκεί ώστε να παραχθούν τα «γραφικά» της μεγαλύτερης οθόνης – διατηρώντας πάντα την οικεία ομαλή ροή των iPad και βέβαια, μπαταρία μεγαλύτερης «χωρητικότητας» φορτίου για να τροφοδοτηθεί η συσκευή, διατηρώντας πάντα το πλαίσιο χρήσης των 10 ωρών που έχει συνηθίσει η Apple τους καταναλωτές.

Όπως συμβαίνει με την ασταμάτητη εξέλιξη της τεχνολογίας, μάλλον πλησιάζει η ώρα για την έλευση του «μεγάλου» iPad, αφού η επάρκεια «δύναμης» στο κεντρικό εγκέφαλο-τσιπ έχει σχεδόν επιτευχθεί, κρίνοντας από το τελευταίο τσιπ Α8 και Α8Χ που κατοικοεδρεύουν στο iPhone 6/Plus και iPad Air 2 και αποδίδουν τεράστια υπολογιστική ισχύ, συγκρινόμενη με αυτή που απέδιδε ένας υπερ-φορητός MacBook Air υπολογιστής του 2009.

Ακολούθως, η τεχνολογία και χωρητικότητα των μπαταριών μπορεί πλέον να προσφέρει δέκα ώρες συνεχόμενης λειτουργίας σε ένα μεγαλύτερο iPad, χωρίς να προσθέσει όγκο και βάρος δυσανάλογο με το λεπτό και ελαφρύ design που έχει η συσκευή. Οι φήμες λοιπόν, αρχικά έκαναν λόγο για διάσταση του νέου και μεγάλου iPad στις 12.9 ίντσες, ενώ οι πιο πρόσφατες αναφέρουν διάσταση 12.2 ιντσών. Παράλληλα, αναφέρονται στο νέο τσιπ «Α9» ότι θα βρίσκεται στο εσωτερικό της μεγαλύτερης συσκευής.

Το όνομα της νέας συσκευής πιστεύεται πως θα είναι «iPad Plus», όπως και το μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 6 Plus, ενώ κάποιες άλλες φήμες, σχετικά πιο παλιές βέβαια, αναφέρουν ως πιθανή ονομασία την «iPad Pro». Επίσης, το νέο και μεγαλύτερο iPad θα φέρει δύο σετ διπλών ηχείων, στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής, για μια καλύτερη ηχητική εμπειρία.

Τέλος, η έλευση προμηνύεται -πάντα κατά τις φήμες- στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, δηλαδή μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που παραθέτουμε είναι μια καλλιτεχνική απεικόνιση, όχι δηλαδή από την πραγματική συσκευή (αφού ακόμα δεν έχει διαρρεύσει οτιδήποτε), εντούτοις προσφέρουν μια «εικόνα» πως θα είναι η συσκευή όταν διατεθεί στη λιανική αγορά.