Οι υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, όπως και οι κλασικοί φορητοί υπολογιστές αποτελούν πλέον οικείες συσκευές στα χέρια των χρηστών. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο διαφορετικές κατηγορίες υπάρχει και μια ενδιάμεση, αυτή των λεγόμενων «υβριδικών» υπολογιστών, που προσφέρει τα οφέλη και των δύο προαναφερθέντων, για ακόμη περισσότερη ευελιξία χρήσης και εξυπηρέτηση, ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες. Η Toshiba Ευρώπης παρουσίασε το νέο Toshiba Portégé Z20t, έναν premium υβριδικό φορητό υπολογιστή και tablet σε μία συσκευή, με οθόνη 12.5 ιντσών (31,75 εκ.) που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση.

Η ιδιαίτερα φορητή συσκευή, έχει τελειοποιηθεί για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες χρήστες, διαθέτοντας ποικιλία χαρακτηριστικών παραγωγικότητας και ασφαλείας, καθώς και τους νέους ισχυρούς επεξεργαστές Intel Core M, που υποστηρίζουν τη δημιουργία και κατανάλωση περιεχομένου με ευκολία. Με εξαιρετικά παρατεταμένη διάρκεια μπαταρίας έως 16 ώρες, ελαφρύ σώμα και λεπτό, απέριττο design, ο εξελιγμένος Portégé Z20t έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική καθημερινότητα μέσα και έξω από το γραφείο.

Ιδανικά σχεδιασμένος για ευελιξία

Με βελτιωμένη μορφή και ποικιλία λειτουργιών για ευέλικτη business χρήση, ο Portégé Z20t είναι η ιδανική συσκευή για επαγγελματίες. Το προαιρετικό Wacom digitizer προσφέρει ανώτατη αναγνώριση γραφής, ώστε να μπορούν οι χρήστες να κρατούν σημειώσεις και να σχεδιάζουν γρήγορα καθαρά διαγράμματα στα meeting, ενώ αποθηκεύεται άνετα σε ειδική εσοχή στο tablet.

Σχεδιασμένος ως φορητός υπολογιστής αλλά εξίσου εντυπωσιακός ως tablet, ο Portégé Z20t διαθέτει αναστρέψιμη σύνδεση, που επιτρέπει στο tablet να γυρίσει προς τα πίσω για να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή παρουσίασης.

Το tablet επωφελείται από μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και επιπλέον λειτουργίες συνδεσιμότητας στο πληκτρολόγιο, ενώ για άνεση και ευκολία στη χρήση, το tablet μπορεί να αποσπάται με το ένα χέρι μέσω του απλού μηχανισμού σύνδεσης. Ο Portégé Z20t διαθέτει επίσης Full HD IPS οθόνη αφής, που επιτρέπει ζωντανό περιεχόμενο με καθαρές λεπτομέρειες και ευρεία γωνία θέασης, σε περίπτωση που περισσότεροι χρήστες θέλουν να δουν το περιεχόμενο στην οθόνη.

Το ματ φινίρισμα της οθόνης είναι ιδανικό για τον επαγγελματία χρήστη περιορίζοντας την αντανάκλαση, για να επιτρέπει την εργασία κάτω από τα φώτα του γραφείου ή ακόμα και σε εξωτερικό περιβάλλον. Η λειτουργικότητα και η παραγωγικότητα ενισχύονται ακόμη περισσότερο με το αδιάβροχο στις ρίψεις πληκτρολόγιο (με οπίσθιο φωτισμό), ιδανικό για εργασία σε περιβάλλοντα με χαμηλό φως και με βελτιωμένο design για εύκολη και άνετη πληκτρολόγηση. Επιπλέον, το ενσωματωμένο «Accupoint» προσφέρει στο ευρύ clickpad μεγαλύτερη ακρίβεια.

Εξαιρετικά φορητός για ολοήμερη χρήση

Όταν χρησιμοποιείται ως φορητός υπολογιστής, η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 16 ωρών, συνδυάζοντας τη φόρτιση σε tablet και πληκτρολόγιο – ιδανικό χαρακτηριστικό για χρήση σε μεγάλες πτήσεις, ενώ δε χρειάζεται φόρτιση στο τέλος κάθε ημέρας. Αν χρησιμοποιηθεί ως tablet, η διάρκεια φτάνει τις 8 ώρες και καλύπτει πλήρως μία γεμάτη εργασιακή ημέρα. Με βάρος μόλις 799g και πάχος 8.8 mm σε tablet ή βάρος 1.59 kg ως φορητός υπολογιστής, ο Portégé Z20t είναι και εξαιρετικά φορητός βάσει των επιδόσεών του.



Εντυπωσιακές επιδόσεις με κάθε τρόπο λειτουργίας

Ο Portégé Z20t διαθέτει επεξεργαστές Intel Core M που προσφέρουν βέλτιστο συνδυασμό διάρκειας μπαταρίας και επαγγελματικής απόδοσης, σε μία μόνο συσκευή. Με αυτούς τους επεξεργαστές και τη μηχανική πείρα της Toshiba, ο Portégé Z20t διαθέτει ένα απλό σώμα με premium μαύρο ασημένιο φινίρισμα το οποίο λειτουργεί αθόρυβα.

Παράλληλα, ο νέος Portégé Z20t περιλαμβάνει αποθήκευση μέσω ενός δίσκου SSD (άνευ μηχανικών μερών) έως 256 GB και έως 8 GB LPDDR3 μνήμης RAM, για ταχύτατη ανταπόκριση και τη δυνατότητα χρήσης απαιτητικών προγραμμάτων. Σε συνδυασμό με τα Intel HD γραφικά, οι επαγγελματίες χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν γρήγορα, καθιστώντας τη συσκευή συναρπαστική και πρακτική για χρήση στο γραφείο ή στο σπίτι.

Επαγγελματική ασφάλεια

Ο Portégé Z20t προσφέρει ενισχυμένες λειτουργίες ασφαλείας που κρατάνε ασφαλή τα σημαντικά δεδομένα μίας επιχείρησης, όπως το Toshiba EasyGuard. Η λειτουργία Trusted Platform Module (TPM) διασφαλίζει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα τοπικά, ενώ η τεχνολογία Intel Active Management Technology (AMT), επιτρέπει στο τμήμα IT μιας επιχείρησης να επιβλέπει, διατηρεί, επισκευάζει, ενημερώνει και αναβαθμίζει τις συσκευές από απόσταση. Επίσης, κάθε συσκευή έχει περάσει διάφορες δοκιμασίες για να συμβαδίζει με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Toshiba, όπως το τεστ HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) του ανεξάρτητου Γερμανικού Ινστιτούτου «TÜV Rheinland» ή ρίψεις υγρών. Ταυτόχρονα, διατίθεται κλείδωμα τύπου Kensington που κλειδώνει το πληκτρολόγιο, διασφαλίζοντας ότι και το tablet θα μείνει στη θέση του.
Είτε πρόκειται για μικρή είτε για μεγάλη επιχείρηση, ο Portégé Z20t είναι εύκολος στη διαχείριση με ενισχυμένες επιλογές όπως System Center Configuration Manager (SCCM), Windows Management Instrumentation (WMI), Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) και Toshiba Smart Client Manager (TSCM).

Συνδεσιμότητα

Ο Portégé Z20t προσφέρει τις ενισχυμένες επιλογές συνδεσιμότητας που χρειάζεται ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρήστης, ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιείται. Σε tablet mode, οι θύρες micro HDMI, micro USB και microSD, περιλαμβάνονται για σύνδεση σε συμπληρωματικές οθόνες και ταχύτερη μεταφορά δεδομένων. Με το συνδεδεμένο πληκτρολόγιο, οι χρήστες μπορούν να έχουν ενισχυμένη συνδεσιμότητα χωρίς μετατροπείς, με επιλογή θυρών πλήρους μεγέθους όπως HDMI, 1 GBit Ethernet και δύο USB 3.0 θύρες. Ο Portégé Z20t επιτρέπει επίσης, χρήση Internet εν κινήσει με προαιρετικό 3G/4G και γρήγορη Wi-Fi ac πρόσβαση σε διάφορα δίκτυα.

Ο Toshiba Portégé Z20t θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

• Οθόνη: 12.5 ιντσών (31,75 εκ.) ανάλυσης Full HD (1920 x 1080), φωτεινότητα 350 NIT, οθόνη αφής IPS με υποστήριξη 10 δακτύλων
• Επεξεργαστής Intel Core M
• Γραφικά: Intel HD Graphics 5300
• Αποθήκευση: Έως 256 GB SSD
• Μνήμη RAM: Έως 8 GB LPDDR3 1600MHz
• Συνδεσιμότητα: (Tablet) 1 x micro HDMI, 1 x micro USB, 1 x microSD, combined audio jack – (Laptop) HDMI, 2x USB 3.0, Kensington κλείδωμα
• Επικοινωνία: Wi-Fi 2×2 ac, Bluetooth 4.0, προαιρετικό 3G/4G, 1 GBit Ethernet (στο πληκτρολόγιο)
• Full HD εμπρόσθια webcam με 5 MP
• Προαιρετικό Wacom digitizer
• Ασφάλεια: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel Active Management Technology
• Windows 8.1 Pro
• Διάρκεια μπαταρίας: Laptop έως 16 ώρες, Tablet έως 8 ώρες
• Χρώμα: Premium μαύρο ματ φινίρισμα
• Διαστάσεις: Laptop 309 x 215 x 21 mm, Tablet 309 x 199 x 8.8 mm
• Βάρος: Laptop από 1.59 kg, Tablet από 799g