Παρόλο που τα νέα iPhone, όπως και το νέο λειτουργικό iOS 13 απέχουν ακόμα μήνες, το YouTube κανάλι, EverythingApple μάλλον έχουν κάποιες “πικάντικες” πληροφορίες για τα επερχόμενα smartphones της Apple και μερικά συναρπαστικά χαρακτηριστικά γύρω από το iOS 13.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες φήμες, το δίδυμο των high-end iPhones, iPhone 11, θα έρθει με μεγάλα πάνελ OLED – 5,8″ για το μικρό και 6,5″ για το μεγάλο. Δυστυχώς, η εγκοπή παραμένει και πιθανότατα θα είναι η ίδια όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε βελτιωμένη λειτουργία Face ID, που θα κάνει την εμπειρία ξεκλειδώματος πολύ καλύτερη. Για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει το πρόσωπό σας από ευρύτερες γωνίες, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι θα λειτουργεί και σε μικρότερες αποστάσεις.

Στη θέση της εγκοπής, τα νέα iPhones θα αποκτήσουν μια νέα, με γυαλισμένη επίστρωση γυαλιού, ενώ το πλαϊνό πλαίσιο θα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα στερεοφωνικά ηχεία θα παρουσιάσουν επίσης σημαντική βελτίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την κάμερα, γνωρίζουμε ότι τα iPhone του 2019 θα διαθέτουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος – έναν κανονικό φακό, έναν τηλεφακό και έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό (120 μοιρών). Ο τρίτος φακός θα είχε οπτική σταθεροποίηση, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Apple θα χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο στα iPhone του 2020 και όχι στα φετινά. Όπως και στο παρελθόν, η σταθεροποίηση θα είναι διαθέσιμη μόνο στους κύριους φακούς και τους τηλεφακούς.

Το LED flash θα έχει ίδιο μέγεθος, αλλά θα είναι πολύ φωτεινότερο και θα φωτίζει μεγαλύτερη περιοχή. Επίσης, το πάχος της πίσω κάμερας θα είναι πολύ μικρότερο.

Το πιο σημαντικό, όμως, η Apple εργάζεται σε πολλές αλλαγές στο hardware που θα βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής. Ο επεξεργαστής εικόνας είναι μία από αυτές. Οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η λειτουργία Smart HDR βελτιωθεί πάρα πολύ και θα ξεπεράσει κατά πολύ τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μάθαμε για μερικά από τα χαρακτηριστικά του iOS 13. To Dark Mode δεν θα είναι απλά διαθέσιμο για το λειτουργικό, αλλά και για εφαρμογές τρίτων.

Επιπλέον, το iOS 13 θα αρχίσει να μαθαίνει από τη συμπεριφορά του χρήστη με την έξυπνη διαχείριση μνήμης RAM, προφορτώνοντας ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά για να επιταχύνετε τις λειτουργίες. Το jailbreaking επίσης λέγεται ότι θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης