To Xiaomi Mi 8 πλέον είναι επίσημο, επιβεβαιώνοντας τις περισσότερες από τις φήμες, που είχαν ακουστεί ως τώρα. Το τηλέφωνο αποτελεί επετειακή έκδοση για τα 8 χρόνια της εταιρείας και έρχεται με τον Qualcomm Snapdragon 845, διπλή κάμερα και διπλό GPS. Επίσης είναι το πρώτο τηλέφωνο της Xiaomi με την περιβόητη εγκοπή (η οποία μπορεί να κρυφτεί με την ανάλογη επιλογή στις ρυθμίσεις). Το notch χρησιμοποιείται για να περιβάλλει μια λύση με υπέρυθρες που έχει αναπτύξει η ίδια η Xiaomi για 3D Face Unlock, που δουλεύει και σε σκοτεινό περιβάλλον.

Υπάρχει μια ειδική έκδοση του Mi 8, που ονομάζεται Explore Edition. Διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και διαφανή πλάτη, μέσω της οποίας φαίνεται το εσωτερικό της συσκευής.
Η Explore Edition του Mi 8 διαθέτει διαφανή πλάτη

H διπλή κάμερα αποτελείται από έναν αισθητήρα 12MP (f/1.8, 1.4μm) και άλλον έναν 12MP (f/2.4, 1.0μm), ο οποίος λειτουργεί ως tele. Διαθέτει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζοντας πάνω από 200 διαφορετικές σκηνές, αλλά και βελτιώσεις για νυχτερινές λήψεις. Επίσης διαθέτει λειτουργία πορτρέτου που βελτιώνεται μέσω της AI. Ο βασικός αισθητήρας είναι ο IMX363 της Sony και ο δεύτερος είναι ο S5K3M3 της Samsung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
O CEO της Xiaomi, Lei Jun, με περηφάνια, δήλωσε το σκορ του DxO Mark για την κάμερα, που φτάνει τους 99 πόντους. Το Mi Mix 2s της Xiaomi και το iPhone X είχαν φτάσει τους 97 πόντους. Στον τομέα της φωτογραφίας έφτασε τους 105 πόντους, χάρη στη νέα τεχνολογία για τα νυχτερινα πλάνα.

Η μπροστινή κάμερα είναι στα 20MP με f/2.0 διάφραγμα και χρησιμοποιεί και αυτή την AI για portrait selfies και AI Beautify. Ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου είναι ξεχωριστός και δεν χρησιμοποιείται για τις selfies.

Η χρήση του Snapdragon 845 ήταν δεδομένη, αλλά το score της συσκευής στο Antutu benchmark ήταν ακόμα καλύτερο του αναμενόμενου με 301,472 πόντους, κάτι που το κατατάσσει στην 1η θέση αυτήν τη στιγμή.

Η οθόνη μεγάλωσε και έφτασε τις 6,21 ίντσες και χρησιμοποιεί AMOLED panel της Samsung με αναλογία πλευρών 18,7:9. Η ανάλυση που υποστηρίζεται είναι Full HD+ στα 2248×1080 pixels. Θύρα ακουστικών 3.5mm jack δεν υπάρχει (ενώ δεν υπήρχε ούτε στο περσινό μοντέλο), αλλά διατίθεται θύρα USB-C.

To Xiaomi Mi 8 είναι το πρώτο τηλέφωνο με διπλό GPS. Συνδυάζει τη συχνότητα L1, που χρησιμοποιείται και σε άλλα τηλέφωνα, με τη συχνότητα L5, που χρησιμοποιεί η βιομηχανία της αεροναυπηγίας για πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό τοποθεσίας της συσκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές της συσκευής στην Κίνα κυμαίνονται από περίπου 360€ για την έκδοση 6/128GB έως τα 440€ περίπου για την έκδοση 6/256GB. Η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει παγκοσμίως στις 5 Ιουνίου.

Η Explore Edition διατίθεται σε έκδοση 8/128GB και θα κοστίζει περίπου 500€, ενώ θα κυκλοφορήσει έναν μήνα αργότερα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης