Τα τελευταία 3 χρόνια οι λέξεις «Full High Definition» -εν συντομία Full HD ή αλλιώς 1080p- ήταν συνώνυμες με την εξέλιξη και την καινοτομία στις οικιακές τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών. Πλέον όμως η υψηλή ανάλυση / ευκρίνεια (όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το High Definition) δε θεωρείται κάτι το νέο, μιας και υποστηρίζεται από σχεδόν όλες τις τηλεοράσεις που διατίθονται στο καταναλωτικό κοινό. Όμως μια νέα «τρέλα» έχει γεννηθεί στους τεχνολογικούς κύκλους, μια νέα τάση ή αν θέλετε μια ροπή προς την τρισδιάστατη απεικόνιση από τις τηλεοράσεις μας.

Με το χαρακτηρισμό «τρισδιάστατη» (3D) εννοούμε ότι το βίντεο που θα προβάλλει μία τηλεόραση ικανή για 3D απεικόνιση, τα μάτια μας (με την αρωγή ειδικών γυαλιών, καθώς δεν γίνεται αντιληπτή διαφορετικά η 3η διάσταση) βλέπουν αντικείμενα να «εξέχουν» από την οθόνη της TV, σκηνές με πραγματικό «βάθος», δράση που κάνει το θεατή να «βρίσκεται εντός σκηνής» και όχι απλά να την παρακολουθεί. 

Η Panasonic ανακοίνωσε ότι άνοιξε το «Panasonic Hollywood Laboratory» στην Καλιφόρνια, με σκοπό να δημιουργήσει (και να προσφέρει στον κόσμο) την  3D απεικόνιση, μέχρι το 2010. Η ονομασία αυτού: 3D Full HD ή 3D FHD όπως το αποκαλεί η ίδια η εταιρεία. Το μέσον που επιλέχθηκε (δηλαδή το αποθηκευτικό μέσο, κοινώς το δισκάκι) είναι το Blu-ray. Παράλληλα η Panasonic έχει παρουσιάσει (σε πειραματικό στάδιο ακόμα βέβαια) μια τηλεόραση Plasma 3d Full HD, καθώς και ένα projector 3D με κάδρο 380 ολόκληρων ιντσών! Επίσης υποστηρίζει ότι το νέο εργαστήριο θα συνεργάζεται στενά με τα στούντιο παραγωγής ταινιών του χόλυγουντ, ώστε να εγκαθιδρυθεί το «3D Full HD» ως το de facto πρότυπο για τις επερχόμενες 3D συσκευές. Ας ελπίσουμε ότι η πρωτοβουλία της Panasonic, όπως και οι συνεργασίες της με τα στούντιο, θα αποτελέσουν την αρχή για να έχουμε εν τέλει το 2010, τις πρώτες τρισδιάστατες θεάσεις στο σαλόνι μας! (περισσότερες πληροφορίες): http://hdtvorg.co.uk/news/articles/2009020901.htm).