Ο Αντώνης Βενίτης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους αεροκινηματογραφιστές -και όχι μόνο- της χώρας μας, ενώ πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στο βίντεο «Proud to be Greek», το οποίο έγινε viral, αφού περνούσε και πολύ όμορφα μηνύματα στους δύσκολους καιρούς του lockdown.

Έχοντας ασχοληθεί με πολλές και διαφορετικές θεματικές κινηματογράφησης, σε συνέντευξή του στο idrones.gr, ο Αντώνης Βενίτης, που έχει διακριθεί με 4 διεθνή βραβεία για τη δουλειά του, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του γύρω από την αναδυόμενη αυτή βιομηχανία, ενώ, αν και η λεπτομέρεια και η ποιότητα της εργασίας του είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει, δηλώνει και λάτρης των FPV!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο idrones.gr:

Κύριε Βενίτη, κατ΄ αρχάς να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας από το εξαιρετικό σας βίντεο «Proud to be Greek», το οποίο έγινε και viral κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας,. Πώς το σκεφτήκατε, ποιος είναι ο σκοπός; Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την επιλογή των πλάνων;

Αρχικά να σας ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια. Το video «Proud to be Greek» είναι ένα προσωπικό project που προσέγγισα με πολύ μεράκι και αγάπη για την κινηματογράφηση. Όπως αναφέρατε, η ιδέα του video προέκυψε στην πρώτη καραντίνα. Το κίνητρο δόθηκε από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ξανά. Οι συνθήκες δεν ευνοούσαν τις παραγωγές video, όμως ήθελα να ταξιδέψω. Οι εικόνες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «ταξιδέψεις» νοητά. Έτσι ανέτρεξα στο αρχείο μου και ανακάλυψα όλα αυτά τα πλάνα από την πανέμορφη χώρα μας. Η δημιουργία αυτού του videο ήταν μονόδρομος για εμένα πια. Πλάνα από είκοσι πέντε περιοχές της Ελλάδας «παντρεύτηκαν» σε μόλις δυόμισι λεπτά, θέλοντας να υπενθυμίσω στους Έλληνες πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε, ίσως, να διαφημίσω και τις ιδιαίτερες ομορφιές της χώρας μου στο εξωτερικό. Η πανδημία έχει επηρεάσει όλους μας ψυχολογικά, όμως τέτοια μικρά reminder μάς δίνουν δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Αυτός νομίζω ήταν και ο κύριος σκοπός μου να υπενθυμίσω σε όλους τη ξεχωριστή γοητεία της Ελλάδας. Δεν περίμενα ότι θα γίνει viral. Ο κόσμος, όμως, αγαπά ιδιαιτέρα τα έργα των καλλιτεχνών που έχουν να πουν μία ιστορία και αποτυπώνουν την ψυχή τους. Για εμάς τους καλλιτέχνες, πάντα υπάρχει η ορμή και η θέληση να δημιουργούμε και η πανδημία δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο idrones.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης