Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Uber

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 20:20
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Uber
Ο Jeff Jones, πρόεδρος της εταιρείας Uber, παραιτήθηκε μόλις έξι μήνες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, όπως επιβεβαιώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Δεν αναφέρθηκε η αιτία της αποχώρησής του, αλλά ευχαρίστησαν τον Jeff Jones για τη συνεισφορά του αυτούς τους έξι μήνες και του ευχήθηκαν τα καλύτερα για το μέλλον.

Ο Jones παραχώρησε μια συνέντευξη στο Recode, όπου ανακοινώθηκε πρώτα και η παραίτησή του και έλεγε ότι οι αξίες του δεν συμβάδιζαν με αυτές της Uber.«Οι πεποιθήσεις και η προσέγγιση για την ηγεσία που έχουν οδηγήσει την καριέρα μου ως τώρα δεν συνάδουν με αυτό που είδα από την Uber και δεν μπορώ να συνεχίσω στη θέση του προέδρου», ανέφερε σε μια δήλωση.

Η παραίτηση του Jones είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά παραιτήσεων υψηλά ιστάμενων στελεχών της εταιρείας του Σαν Φρανσίσκο. Πριν έναν μήνα, ο μηχανικός Amit Singhal, παραιτήθηκε μόλις πέντε εβδομάδες έπειτα από την πρόσληψή του. Υποτίθεται ότι δεν είχε αποκαλύψει μια κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση, όπως δημοσιεύτηκε αργότερα.

Ο αντιπρόεδρος της ανάπτυξης της Uber, Ed Baker, επίσης παραιτήθηκε πριν μερικές ημέρες, όπως και ο Charlie Miller, ερευνητής ασφαλείας της εταιρείας.Η αναχώρηση του Jones έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Travis Kalanick, ότι η εταιρεία θα προσλάβει γενικό διευθυντή, που θα βοηθήσει να γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο της Uber.

Ο Jones ήρθε στην Uber τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού έφυγε από την Target, στην οποία είχε αναλάβει καθήκοντα διευθυντή marketing.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 20:20