Οι εικονικοί κόσμοι και οι καθηλωτικές εμπειρίες θα μπορούσαν να προσφέρουν συναρπαστικούς νέους τρόπους σύνδεσης με άλλους και με το περιεχόμενό μας. Και με τους ανθρώπους πιο διασκορπισμένους και τα πρότυπα εργασίας πιο εξατομικευμένα από πριν, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε καθημερινά δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός.

Το Concept Nyx, που προέρχεται από τα εργαστήρια του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Dell Technologies, εμβαθύνει στις μελλοντικές τάσεις και τεχνολογίες, πειραματίζεται με λύσεις και επαναπροσδιορίζει τις εμπειρίες. Αν και τα καθηλωτικά περιβάλλοντα θα διαδραματίσουν ρόλο στο μέλλον της εργασίας, οι συσκέψεις πρόσωπο με πρόσωπο, τα άμεσα μηνύματα, τα εργαλεία συνεργασίας και οι βιντεοκλήσεις θα παραμείνουν μαζί μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εστιάζουμε στην εμπειρία χρήστη και στις καθημερινές στιγμές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστάτωση καθώς δυνητικά αναπηδάμε μεταξύ φυσικού, ψηφιακού και εικονικού κόσμου στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εργαστήριά μας είναι γεμάτα με επιμελημένες καθηλωτικές επιδείξεις και ιδέες που θα μας βοηθήσουν να δοκιμάσουμε και να εξερευνήσουμε πώς η Dell θα μπορούσε να βοηθήσει τους χρήστες να μετακινούνται διαισθητικά μεταξύ διαφόρων χώρων και εργασιών στο μέλλον. Από τις πλήρως καθηλωτικές κατασκευές εικονικής πραγματικότητας (VR) έως τις εμπειρίες μεικτής πραγματικότητας (XR) με οθόνες και άλλα εργαλεία που αφαιρούν την ανάγκη για συσκευές VR, αυτά τα περιβάλλοντα μας βοήθησαν να εξελίξουμε έννοιες όπως το Concept Nyx Companion. Πρόκειται για μια ελαφριά συσκευή τύπου tablet που θα μπορούσε να προβληθεί και να προσπελαστεί σε περιβάλλοντα VR και XR, μια ιδέα που θα μπορούσε να είναι ένα συνεπές εργαλείο σε όλους αυτούς τους χώρους και θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο των χρηστών βρίσκεται σε ένα μέρος καθώς μετακινούνται μεταξύ χώρων και εργασιών. Δεν χρειάζεται πλέον να τραβάτε φωτογραφίες πινάκων ή να αντιγράφετε σημειώσεις για μεταφόρτωση σε διαφορετικό χώρο – οι χρήστες θα μπορούσαν απλώς να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο οθόνης του χώρου του έργου τους ή / και να αντιγράψουν εύκολα περιεχόμενο για κοινή χρήση σε οθόνες.

Μαζί με το Concept Nyx Stylus, οι χρήστες θα μπορούσαν να εισάγουν σημειώσεις με φωνή ή μέσω πένας και, στη συνέχεια, να τις μεταφέρουν και να τις αποθέσουν σε ψηφιακούς και εικονικούς χώρους συνεργασίας και ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τη φωνητική ενεργοποίηση για δημιουργία εικόνας AI – ιδανική για επίδοξους καλλιτέχνες! Όλα αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν απρόσκοπτα παράλληλα με το Concept Nyx Spatial Input σε ένα μελλοντικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας με πληκτρολόγιο και ποντίκι, και ενδεχομένως και οθόνες 3D. Εξετάζουμε δημιουργικούς τρόπους για να συνδέσουμε αυτά τα παραδοσιακά εργαλεία για έναν χώρο χωρίς ακαταστασία και σκεφτόμαστε επίσης διαισθητικές χειρονομίες για αλληλεπίδραση με περιεχόμενο – για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την άκρη της γραφίδας για γραφή και το επάνω μέρος της γραφίδας για αλληλεπίδραση με περιεχόμενο στην οθόνη ή χρησιμοποιώντας τη χωρική είσοδο ως κλήση για προβολή 360 ° ή για μεγέθυνση λεπτομερειών.

Σκεφτόμαστε επίσης πώς οι άνθρωποι μπορεί να εμφανιστούν σε μελλοντικούς ψηφιακούς και εικονικούς χώρους. Όλοι έχουμε παραστεί σε βιντεοκλήσεις όπου πρέπει να απομακρυνθούμε για μια στιγμή για να απαντήσουμε στην πόρτα ή να φροντίσουμε ένα κατοικίδιο ή ένα παιδί εκτός κάμερας. Αντί να αφήσετε μια κενή οθόνη, άδειο κάθισμα ή στατική φωτογραφία, φανταστείτε με ένα κύμα του χεριού σας, θα μπορούσατε να παραμείνετε παρόντες ως έξυπνο avatar ενώ απομακρύνεστε ή να μείνετε εντελώς εκτός κάμερας. Για να το διερευνήσουμε αυτό, πειραματιζόμαστε με χειρονομίες και παρακολούθηση κίνησης και αξιοποιούμε την τεχνολογία απεικόνισης και την τεχνογνωσία τηλεδιάσκεψης για να δημιουργήσουμε την κάμερα Concept Nyx Spatial, η οποία όταν συνδυάζεται με λογισμικό AI, θα μπορούσε να μάθει τις εκφράσεις και τους τρόπους ενός χρήστη για να προσφέρει μια πιο αυθεντική αναπαράσταση τους για μελλοντικές αλληλεπιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβάθμιση του Concept Nyx με νέα ιδέα χειριστηρίου και βελτιώσεις που αλλάζουν το παιχνίδι

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι βρίσκονται εδώ και καιρό στην καρδιά του PC gaming, παίζοντας αναπόσπαστο ρόλο στα παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο ή MMO (massive multiplayer online). Στη συνέχεια, τα χειριστήρια που μοιάζουν με κονσόλες εμφανίστηκαν δίπλα σε υπολογιστές, προσφέροντας απλότητα, αλλά υστερώντας στον λεπτομερή έλεγχο. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ένα καλύτερο, ανανεωμένο χειριστήριο σχεδιασμένο γύρω από τον σύγχρονο παίκτη και τις ανάγκες του.

Πέρυσι, μια αφοσιωμένη ομάδα συνεργατών στα στούντιο Experience Innovation ανέβασε τον πήχη της εμπειρίας παιχνιδιού για PC παρουσιάζοντας το Concept Nyx που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βιβλιοθήκες παιχνιδιών σε πολλές συσκευές και οθόνες. Φέτος, η ομάδα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο τον πειραματισμό της για να διερευνήσει πώς να κάνει τις βιβλιοθήκες παιχνιδιών πιο προσβάσιμες από ποτέ.

Το Concept Nyx Game Controller, με την πρώτη ματιά, μπορεί να μοιάζει με ένα ακόμη χειριστήριο, αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά θα βρείτε πολλές μοναδικές δυνατότητες που δεν έχουμε ξαναδεί σε χειριστήριο παιχνιδιών PC.

Οι εξατομικευμένες ρυθμίσεις και το περιεχόμενο θα μπορούσαν πραγματικά να είναι στα χέρια σας. Μια έξυπνη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορούσε να σας μεταφέρει στο αγαπημένο σας παιχνίδι σε μια στιγμή και θα μπορούσατε να κάνετε ροή σε οποιαδήποτε από τις συσκευές ή τις οθόνες σας δείχνοντας το χειριστήριο σε αυτές και τραβώντας τη σκανδάλη. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να συνδεθείτε.

Στα εργαστήριά μας αναπτύσσουμε απτικά και αυτορρυθμιζόμενα ραβδιά αντίχειρα (thumbsticks) μεταβλητής αντίστασης που μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις σας ή στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο οποίο βρίσκεστε. Έτσι, είτε οδηγείτε ένα τανκ, χρησιμοποιείτε ένα τόξο για κυνήγι ή καταρρίπτετε ένα ρομπότ, οι ράβδοι αντίχειρα και οι σκανδάλες X θα μπορούσαν να σας δώσουν πλούσια αισθητηριακή ανατροφοδότηση.

Έχουμε, επίσης, ενσωματώσει κουμπιά αλλαγής ταχυτήτων για περισσότερες επιλογές μπροστινών κουμπιών, καινοτόμους τροχούς κύλισης για εύκολη πλοήγηση και εναλλαγή όπλων, καθώς και ένα έξυπνο touchpad για άμεση πρόσβαση σε προσαρμόσιμα χειριστήρια, για να μη χρειάζεται να διακόπτετε συνέχεια το παιχνίδι και να μπαίνετε στο μενού ρυθμίσεων. Φανταστείτε να μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ όπλων, πανοπλιών, φίλτρων και άλλων αντικειμένων στο απόθεμά σας (inventory) με μια γρήγορη κίνηση προς τα κάτω στους τροχούς κύλισης.

Έχουμε, ακόμα, συνδυάσει το χειριστήριο με πλήρως προσαρμόσιμα έξυπνα στοιχεία ελέγχου και επικαλύψεις στην οθόνη για να δείξουμε την αντιστοίχιση κουμπιών. Με αυτήν τη δυνατότητα, δεν θα χρειαστεί ποτέ να μαντέψετε αν αντιστοιχίσατε το κουμπί X στις ασπίδες ή τις χειροβομβίδες σας.

Η ενσωματωμένη σύνδεση Wi-Fi απευθείας στο Concept Nyx σημαίνει ότι εσείς και άλλα άτομα στο σπίτι σας θα μπορούσατε εύκολα να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα και να προβάλετε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, email, ταινίες ή παιχνίδια σε διαισθητικές διαχωρισμένες οθόνες. Επίσης θα μπορείτε να συνδέστε ένα ή δύο ασύρματα ακουστικά και θα μπορούσατε να παίξετε στη μισή οθόνη σας ενώ τα αγαπημένα σας πρόσωπα παρακολουθούν μια ταινία στο άλλο μισό – ή ακόμα καλύτερα, να παίξετε δύο παιχνίδια!

Επίσης, βελτιώσαμε και απλοποιήσαμε τον πίνακα ελέγχου Concept Nyx, ώστε να μπορείτε εύκολα να βλέπετε τι παίζουν οι φίλοι σας και να έχετε γρήγορη πρόσβαση στα παιχνίδια σας. Πειραματιζόμαστε με νέες κοινές εμπειρίες που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά οικογένειες και φίλους, δίνοντας στους ανθρώπους την ευελιξία να παίζουν με και γύρω από άλλους στο ίδιο δωμάτιο. Για τις οικογένειες, θέλουμε οι μελλοντικές εμπειρίες παιχνιδιού να μοιράζονται και να γιορτάζονται μεταξύ των γονέων και της επόμενης γενιάς παικτών. Για να βοηθήσουμε σε αυτό, έχουμε αναπτύξει μερικά καινοτόμα γονικά εργαλεία και πίνακες εργαλείων που θα επιτρέπουν στους γονείς να παρατηρούν, να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους.

Λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για υβριδική ζωή

Και τέλος, αισθάνεστε ποτέ ότι πρέπει να βρίσκεστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα; Όλοι είχαμε αυτές τις εμπειρίες όπου κάνετε πολλαπλές εργασίες, ίσως να κάνετε τη δουλειά με το ένα μάτι σε ένα παιχνίδι ή να παρακολουθείτε μια ταινία και στη συνέχεια το τηλέφωνό σας χτυπά. Λοιπόν, πειραματιζόμαστε με τρόπους για να βοηθήσουμε τους χρήστες να βρουν κάποια ισορροπία: Τι γίνεται αν, εκτός από τις δυνατότητες διαχωρισμού οθόνης, θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε έναν βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για να ακούσετε το όνομά σας ή να συνεχίσετε όταν κάποιος σας κάνει μια ερώτηση, ώστε να μην χάσετε κάτι το σημαντικό; Και τι γίνεται αν προσθέσουμε επίσης λεζάντες στην κλήση, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε επιπλέον περιεχόμενο όταν κληθείτε να απαντήσετε; Το όνειρο ενός multitasker, ίσως;

Η ομάδα μας συνεχίζει να εξερευνά το μέλλον συναρπαστικών, καθηλωτικών εμπειριών τόσο στην εργασία όσο και στο παιχνίδι. Αυτά τα concepts διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο να επιτρέπουν στους σχεδιαστές, τους μηχανικούς και τους υπεύθυνους στρατηγικής μας να δοκιμάζουν και να τροποποιούν συσκευές και λύσεις για να ενημερώνουν τους χάρτες πορείας μελλοντικών εμπειριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις νέες εξελίξεις και θα σας κρατάμε ενήμερους για αυτά που θα επακολουθήσουν!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης