Χέιλι Ντάνιελς: «Ο μπαμπάς μου είναι κριτής και είναι... γυναίκα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 11:50
Χέιλι Ντάνιελς: «Ο μπαμπάς μου είναι κριτής και είναι... γυναίκα»

«Αυτή είναι μια ιστορία που γιορτάζει την ισότητα γενικά και ιδιαίτερα την ισότητα των φύλων. Ο πατέρας μου Ντάνκαν ήταν διεθνής κριτής στους Αγώνες του Ρίο το 2016 και βρέθηκε σε αυτόν τον ρόλο για το Τόκιο. Έκπληξη... είναι γυναίκα!».

Με αυτά τα λόγια η Καναδή Χέιλι Ντάνιελς, που χθες αγωνίστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Κανόε σλάλομ (προτελευταία θέση), ανακοίνωσε μέσα από τα social media τη δική της ξεχωριστή ιστορία.

Κάνοντας γνωστό ότι ανάμεσα στους κριτές των Αγώνων ήταν και η Κίμπερλι που στο Ρίο 2016 ήταν ο Ντάνκαν, ο μπαμπάς της.

Αποφάσισε να αλλάξει φύλο εκμεταλλευόμενη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για την οικογένειά μου και όλοι έχουμε αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή μαζί #TogetherToTokyo!» είπε η Ντάνιελς.

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να είμαι γυναίκα. Τώρα έτσι είναι, και ευχαριστώ την κόρη μου Χέιλι που, κατά τη διάρκεια της πορείας της καριέρας της ως αθλήτριας, αγωνίστηκε πάντα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα ανθρώπων σαν κι εμένα. Ναι, είμαι μία πρωτοπόρος. Είμαι 1,80 ψηλή, έχω τεράστια χέρια και έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά τώρα, με την αλλαγή, έχω χάσει πολλή μυϊκή μάζα. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εκφράζουν αυτό που πραγματικά είναι» εξήγησε η Κίμπερλι.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 11:56