Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας ενόσω διανύουμε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το μεσημέρι σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο (Πέμπτη) τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Βροχή στην Αθήνα, χαλαζόπτωση σε Θεσσαλονίκη-Πτολεμαΐδα-Μέτσοβο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η Θεσσαλονίκη δέχτηκε το πρώτο «χτύπημα» της κακοκαιρίας.

Έτσι οι κάτοικοι της πόλης, είδαν μέσα σε λίγη ώρα να συννεφιάζει, να αρχίσει να βρέχει και να ρίχνει χαλάζι!

φωτό: outnow

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι στη Φθιώτιδα και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με το lamiareport.

Στην περιοχή της Μακρακώμης κοντά στο χωριό Αργύρια, στην περιοχή της Αμφίκλειας και αλλού, η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από κεραυνούς, αφου οι ισχυρές καταιγίδες, που κατά τόπους είναι έντονες, συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο, εκτός από μια εκτροπή νταλίκας κοντά στην Αμφίκλεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Ισχυρό μπουρίνι ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα στην πόλη της Χαλκίδας, ενώ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τη Βόρεια Εύβοια, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά από πτώση κεραυνού. Μέσα σε λίγη ώρα, η μέρα έγινε νύχτα στην Χαλκίδα και ξεκίνησε ισχυρή βροχή που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές με ιδιαίτερη ισχυρή ένταση.

Χαλάζι και ισχυρή βροχή έπληξε την Πτολεμαΐδα και τη γύρω περιοχή, σύμφωνα με το kozan.gr.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στο Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο καιρός από καλοκαιρινός έγινε χειμωνιάτικος. Μαύρα σύννεφα κάλυψαν τα πάντα κι ακολούθησε μία ακόμη σφοδρή καταιγίδα…

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση. Χαρακτηριστικές εικόνες από το Μέτσοβο, όπου στην κυριολεξία το…έστρωσε.

Φωτό: epiruspost

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Xάρτες με την αλλαγή του καιρού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης