Είναι το αίσθημα ελευθερίας; Είναι η αδρεναλίνη; Είναι η επιθυμία να ξεπεράσεις τα όρια σου; Τι είναι αυτό που καθιστά το cliff diving τόσο ελκυστικό για εκείνους που τολμούν να βουτούν από τα βράχια μέσα σε άγνωστα νερά;

Επτά πρωταθλητές του Red Bull Cliff Diving μιλούν για τη δική τους ξεχωριστή εμπειρία, και εξηγούν πώς βιώνουν οι ίδιοι αυτό που εμείς απολαμβάνουμε ως απλοί θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόκληση του να πιέζεις τα όριά σου φαίνεται ότι αποτελεί το πιο δελεαστικό και ενδεχομένως εθιστικό στοιχείο για όλους τους αθλητές. Διάβασε τι λένε οι ίδιοι για την εμπειρία τους.

«Μου αρέσει το cliff diving γιατί μου αποδεικνύει συνεχώς πόσο γενναία είμαι», εξηγεί η Καναδή, Molly Carlson, νικήτρια του Red Bull Cliff Diving 2022 που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ. «Όλη σου τη ζωή μεγαλώνεις φοβούμενος να δοκιμάσεις διάφορα πράγματα και ξαφνικά είμαι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους που νικά τους φόβους του», συμπληρώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jessica Macaulay πηδά από πλατφόρμα 21.5 μέτρων στον τελικό του Red Bull Cliff Diving World Series, στο Παρίσι, στις 18 Ιουνίουu 2022.

Το να έρχεσαι αντιμέτωπος και να υπερνικάς το φόβο σου αποτελεί την κινητήριο δύναμη πολλών εκ των cliff divers, καθώς οι ίδιοι περιγράφουν ότι πρόκειται για απίστευτη εμπειρία. «Είναι καταπληκτικό το συναίσθημα του να πετυχαίνεις κάτι το οποίο φοβάσαι τόσο πολύ και να ξεπερνάς τόσα πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο διαρκεί μια βουτιά δηλαδή», παραδέχεται η Rhianna Iffland 6 φορές World Series Champion, από την Αυστραλία.
«Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν ή ακόμα και να αντιληφθούν το μέγεθος του φόβου και της πίεσης που βιώνουμε και καλούμαστε να ξεπεράσουμε», εξηγεί η Καναδή, Jessica Macaulay που κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ιταλία το 2022.

Η βουτιά στο κενό από ψηλά βράχια δεν είναι ποτέ εύκολη όσα χρόνια εμπειρίας και αν διαθέτει ο αθλητής εξηγεί ο Γάλλος, Gary Hunt 10 φορές World Series Champion. «Όταν είσαι πάνω στα 27 μέτρα είναι πάντα μια μάχη με τον εαυτό σου, μια πρόκληση και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ να δοκιμάζω συνεχώς τον εαυτό μου και τα όριά μου».

«Μου δίνει την ευκαιρία να ξεκλειδώσω τον εαυτό μου και να διαπιστώσω τι είμαι ικανή να κάνω. Ποτέ δεν παλιώνει, ποτέ δεν το βαριέμαι γιατί συνεχώς υπάρχει κάτι καινούριο να μάθεις, να εξελίξεις. Με ενθουσιάζει ότι παρατηρώ από πού ξεκίνησα, πού βρίσκομαι τώρα και πού θα βρεθώ στο μέλλον ως προς τις δεξιότητές μου», περιγράφει με έντονο ενθουσιασμό η Αμερικανίδα Ellie Smart που κατέκτησε την τρίτη θέση στην Αυστραλία το 2022.

Η Rhiannan Iffland πηδά από πλατφόρμα 22 μέτρων κατά τη διάρκεια του Red Bull Cliff Diving World Series στην Ιταλία, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει κανείς cliff diver εξηγεί ο βρετανός Aidan Heslop, που κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ελβετία το 2022. «Μου αρέσει η αδρεναλίνη και την αποζητώ και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επέλεξα το cliff diving», περιγράφει. «Το να μπορείς να είσαι καλός σε κάτι, τόσο ώστε να το κάνεις τη δουλειά σου είναι εξαιρετικό για μένα», συνεχίζει, ενώ δηλώνει ενθουσιασμένος για τα μέρη που έχει καταφέρει να επισκεφθεί ως cliff diver. «Έχω πάει σε μοναδικές τοποθεσίες στον κόσμο για να βουτήξω, όπως το Παρίσι και το Σίδνεϋ για παράδειγμα. Είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου αυτή που κάνω!», δηλώνει με ενθουσιασμό.

«Η ελευθερία. Η μοναδική εμπειρία ελευθερίας που διαρκεί μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα», απαντά στο ερώτημα τι είναι αυτό που σου προσφέρει το cliff diving, ο Catalin Preda νικητής στην Γαλλία το 2022. «Μπορεί το αίσθημα της ελευθερίας να διαρκεί λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, αλλά είναι τα πιο πλούσια δευτερόλεπτα της ζωής μου!», εξηγεί ο Preda.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εντυπωσιακά άλματα από ύψος 27 μέτρων στο Red Bull Cliff Diving, που φέτος φιλοξενείται στην Λίμνη Βουλιαγμένη στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024.
Μείνε συντονισμένος και κλείσε το εισιτήριό σου εδώ για το event της χρονιάς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης