Θα λέγαμε πως είναι το μυστικό συστατικό των κορυφαίων σεφ παγκοσμίως, καθώς έχει την ικανότητα να απογειώνει γευστικά τις περισσότερες συνταγές. Ο λόγος για το μαύρο σκόρδο. Ένα μονοετές ποώδες φυτό που προκύπτει από διαδικασία ζύμωσης του άσπρου σκόρδου και διακρίνεται για την υπέροχη γεύση, το μοναδικό άρωμα και φυσικά… τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη σύνθεση του.

Από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης, η επιστημονική κοινότητα άρχισε να εξετάζει λεπτομερώς τις φαρμακευτικές ενώσεις των φυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρων παρουσίασε η σύνθεση τριών φυτών. Το πρώτο ήταν η παπαρούνα, από την οποία παρασκευάστηκε η μορφίνη. Το δεύτερο, η λευκή ιτιά, όπου μέσω της παρακεταμόλης δημιουργήθηκε η ασπιρίνη και τρίτο ήταν το σκόρδο. Οι επιστήμονες ήθελαν να ανακαλύψουν σε ποια ουσία οφείλεται η έντονη οσμή του, καθώς επίσης από που αντλούνται τα οφέλη που παρείχε στην υγεία του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης