Προς αγαπημένες φίλες

Προς αγαπημένους φίλους –τυχερούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σωστός τρόπος σκέψης (για μας τις γυναίκες τουλάχιστον) λέει πως, ανεξάρτητα από τους λογαριασμούς που κρέμονται στο ψυγείο και περιμένουν να πληρωθούν, η καθεμιά μας αξίζει να δέχεται την περιποίηση και τη φροντίδα που της αναλογεί.

Αλλά επειδή αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα (όχι με τις άλλες γυναίκες, πάντως, αντιλαμβάνεστε με ποιους…), οφείλουμε να σκεφτούμε και αυτό: όταν η εν λόγω περιποίηση έχει και ευεργετικά οφέλη στην υγεία, τότε δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο για να πειστείτε. Κλείστε ήδη το ραντεβού. Ή (ακόμη καλύτερα), δεχτείτε ένα δώρο που (θα) σας κάνουν με αγάπη και διάθεση «κανακέματος».

Και για να μην κατηγορηθούμε –από τυχόν κακόπιστους πως ζούμε στον… κόσμο μας, παρακάτω εξηγούμε τι είναι το ιατρικό πεντικιούρ και ποια η σημασία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι το ιατρικό πεντικιούρ;

Το ιατρικό πεντικιούρ είναι μία ειδική θεραπεία για άτομα με ειδικές ιατρικές ανάγκες. Το ιατρικό πεντικιούρ γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε διάγνωση στο πόδι ή τα πόδια και μπορεί να παρέχει ειδικές θεραπείες. Σε ένα πραγματικό ιατρικό πεντικιούρ μπορεί να αναγνωρισθούν τυχόν ερεθισμοί, λοιμώξεις, κ.ά.. Σε αυτήν την περίπτωση ακολουθείται άλλη θεραπεία, πιο εξειδικευμένη. Εάν το πέλμα όμως δεν έχει μολυνθεί, το ιατρικό πεντικιούρ μπορεί να εφαρμοστεί.

Ποιος χρειάζεται αυτή τη θεραπεία;

Διαβητικοί:

Αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται ιατρικό πεντικιούρ, ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη. Όσοι πάσχουν από διαβήτη έχουν συνήθως κακή κυκλοφορία στα πόδια, και ως εκ τούτου το δέρμα τους είναι πολύ λεπτό και συχνά αφυδατωμένο. Ένα απλό πεντικιούρ για να αφαιρεθούν κάλοι και το «τραχύ» κομμάτι του δέρματος θα μπορούσε να προκαλέσει στην πραγματικότητα περισσότερα προβλήματα.

Υπέρβαροι:

Τα άτομα με αυτοάνοσα προβλήματα, καθώς και όσοι είναι υπέρβαροι αναζητούν συχνά τη συγκεκριμένη θεραπεία. Στα υπέρβαρα άτομα, η πίεση που ασκείται από τα τακούνια μπορεί να προκαλέσει κάλους καθώς και ξηρό δέρμα με «ρωγμές». Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται ειδική φροντίδα σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα.

Αθλητές- Αθλήτριες:

Πολλοί υγιείς άνθρωποι, επίσης, μπορεί να ωφεληθούν από την εν λόγω θεραπεία. Ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, δρομείς έχουν ιδιαίτερες ανάγκες αλλά ακόμη και οι άνθρωποι που φορούν συχνά πέδιλα ή ζουν σε πολύ ξηρό κλίμα χρειάζονται το ιατρικό πεντικιούρ.

Ποια η διαφορά του ιατρικού από το απλό πεντικιούρ;

Το ιατρικό πεντικιούρ διαφέρει κατά πολύ από το απλό πεντικιούρ.

Αρχικά, ως προς την απολύμανση όπου η προσοχή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δυστυχώς δίνεται στο απλό πεντικιούρ. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι 100% καθαρά και αποστειρωμένα.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό κυρίως για άτομα με σημαντικά προβλήματα υγείας κι επίσης προστατεύει τους υγιείς.

Μία άλλη διαφορά μεταξύ του ιατρικού και του απλού πεντικιούρ είναι η ποιότητα του πρώτου σε σχέση με του δεύτερου. Στο ιατρικό, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους κάλους ή στις σκληρύνσεις. Ενώ και το απλό πεντικιούρ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και την υγεία των ποδιών, δεν μπορεί να «θεραπεύσει» τα δέρματα που πλήττονται περισσότερο και χρειάζονται μία έντονη θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποφεύγεται το μούλιασμα των ποδιών που γίνεται στο απλό πεντικιούρ και αντικαθίσταται από ειδικά και καταπραϋντικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για τα πόδια.

Τέλος, η πιο σημαντική πτυχή αυτού του είδους της υπηρεσίας είναι η επιστημονική προσέγγιση. Το ιατρικό προσωπικό, αφού παράσχει τη θεραπεία, προτείνει απλές τεχνικές συντήρησης και φροντίδας που μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι. Παρέχονται, επίσης, συνταγές για λοσιόν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατ΄ οίκον μεταξύ των ραντεβού και που διατηρούν τα πόδια υγιή.

Δημοτικότητα

Το ιατρικό πεντικιούρ έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει παντού, όχι μόνο στο… Χόλιγουντ αλλά και στην Ευρώπη. Πολλές είναι οι πόλεις που διαθέτουν εξειδικευμένα κέντρα, μια και το Ιατρικό πεντικιούρ «κάνει θαύματα».

Το ιατρικό πεντικιούρ εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από ειδικευμένους τεχνικούς. Μια αναζήτηση στο Ίντερνετ θα σας αποφέρει διάφορα σχετικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: Healthandnutritiontips.net

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης