Σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση οι γυναίκες που τρώνε δύο μερίδες «παχιά» ψάρια την εβδομάδα μπορεί να αποκομίζουν κάποια προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η προσθήκη των πολύτιμων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που παρέχουν τα ψάρια στην εβδομαδιαία διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως του συγκεκριμένου καρκίνου κατά 14%.

Όπως αναφέρει η «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), επιστήμονες από την Κίνα ανέλυσαν τα στοιχεία από 26 προγενέστερες αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότερες από 800.000 γυναίκες, οι 20.000 εκ των οποίων έπασχαν από καρκίνο του μαστού. Οι ερευνητές εστιάσθηκαν στις διατροφικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και στα επίπεδά τους στο αίμα των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης