Ηλικιωμένη εγκυμονεί τα αυγά καλαμαριού

Ηλικιωμένη εγκυμονεί τα αυγά καλαμαριού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 13:07

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη Νότια Κορέα, πέρασε μία απίστευτη περιπέτεια, όταν το καλαμάρι που σκόπευε να φάει της την... έφερε και τώρα εγκυμονεί τα παιδιά του. Στη μακρινή Κορέα, συνηθίζουν να τρώνε τα θαλασσινά ωμά (σούσι), ωστόσο αν αυτά δεν καθαριστούν καλά, μπορεί να έχουν απρόσμενες συνέπειες για τον πελάτη του εστιατορίου, όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mail", η 63χρονη γυναίκα που έφαγε το ωμό καλαμάρι, μέσα σε λίγη ώρα άρχισε να νιώθει πόνους και αρκετές ενοχλήσεις στο στόμα της. Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι έφερε μικροοργανισμούς εντός της στοματικής της κοιλότητας οι οποίοι ήταν μικροσκοπικά κεφαλόποδα που προέρχονταν από σπέρμα καλαμαριού.

Συνολικά βρέθηκαν 12 κεφαλόποδα τα οποία ενώθηκαν με την βλεννογόνο ουσία της στοματικής κοιλότητας. Μετά την μορφολογική τους ανάλυση, οι μικροοργανισμοί ταυτοποιήθηκαν ως έμβρυα καλαμαριού. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ανάλογα περιστατικά είναι συνήθη στην Άπω Ανατολή, επειδή οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε πολλά ωμά θαλασσινά.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 13:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα