ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με ορισμένες δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σήμερα κατά την εκτέλεση των δρομολογίων στις γραμμές Περάματος – Παλουκίων Σαλαμίνας και Φανερωμένης Σαλαμίνος – Περάματος Μεγαρίδος από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα :

  1. Με συνεχόμενα δελτία τύπου, έχει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, γνωστοποιηθεί ότι οι πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω δρομολογιακές γραμμές δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωση ασφαλιστικής κάλυψης των πλοίων τους, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 06/2012, το οποίο έχει ενσωματώσει την Οδηγία 2009/20/Ε.Κ. σχετικά με την ασφάλιση των πλοιοκτητών για απαιτήσεις έναντι τρίτων.
  2. Παρόλο που, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο πλαίσιο του  σχεδιασμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογιακών αυτών γραμμών έχει ήδη εξασφαλιστεί ικανός αριθμός πλοίων,  παρατηρήθηκε νωρίς το πρωί το φαινόμενο παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων  από ομάδα αγνώστων στο λιμάνι της  Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα τη μικρή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
  3. Οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ενώ πρόκειται να υπάρξει κατάλληλη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών .

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης