Νέα προσφορά μετοχών μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. δολ που πραγματοποίησε στις αρχές του καλοκαιριού, σχεδιάζει η Star Bulk Carriers του κ. Πέτρου Παππά η οποία διευθύνεται από τον κ. Σπύρο Καπράλο (στη φωτογραφία).
Η εταιρεία κατέθεσε σχετικό ενημερωτικό δελτίο στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ύψος των κεφαλαίων που σχεδιάζει να αντλήσει. Στο prospectus αναφέρει όμως ότι το ναυπηγικό πρόγραμμα που έχει σε εξέλιξη είναι ύψους 366,9 εκατ. δολ.
Η Star Bulk ελέγχει ένα στόλο από 13 πλοία ενώ έχει συμφωνήσει με τα ναυπηγεία για την ναυπήγηση επτά πλοίων (δυο 208.000 dwt Newcastlemax, ένα 209.000 dwt Newcastlemax, δυο 180.000 dwt Capesize και δυο 61.000 dwt Ultramax) ενώ επιπλέον έχει υπογράψει μία επιστολή προθέσεων με άλλο ναυπηγείο για την κατασκευή δυο 60.000 dwt ultramax.
Τέλος να σημειωθεί ότι διαχειρίζεται επιπλέον 19 πλοία τρίτων (οκτώ bulkers και 11 product tankers).
theseanation
