«Ήμουν νιός και γέρασα…» και ακόμα τα «φαντάσματα» της πόλης μας αν και πλησιάζει μισός αιώνας ζωής… κοσμούν τα κεντρικότερα και ωραιότερα σημεία. Αναφέρομαι βεβαίως – βεβαίως στο γιαπί της Ραλλείου και στον στοιχειωμένο πύργο στο λιμάνι. Πέντε, σχεδόν, δεκαετίες έχουν παρέλθει και δεν έχει βρεθεί ακόμα μία δημοτική αρχή να κάνει τα αυτονόητα. Να κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται προεκλογικά και την επομένη των εκλογών τα ξεχνάει και ως διά μαγείας βρίσκει χίλιους δύο τρόπους να μην πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε στους δημότες.
Αυτό το έκτρωμα της Ραλλείου ήθελα να ήξερα δίπλα στο κόσμημα του Δημοτικού Θεάτρου δεν εκνευρίζει –τουλάχιστον– δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους; Πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από αυτό το ελεεινό κατασκεύασμα του Σκυλίτση; Πότε;… Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλιστα, η εικόνα που αντικρίζουμε με τα παλιοσίδερα και τα κουρέλια από πανό, σε απωθούν ακόμα και να ρίξεις το βλέμμα σου στο γιαπί. Αμ, ο πύργος στην Ποσειδώνος, όπου μόνον το ισόγειο, με το Δημοτολόγιο, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει, τρόπον τινά, αξιοποιηθεί, τι προσφέρει; Με τους 23 και πλέον ορόφους και το τεράστιο υπόγειο να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο; Δεν αναφέρομαι στη βίλα Ζαχαρίου, στο Μικρολίμανο, όπου και αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί από καμία δημοτική αρχή, αλλά μόνο σε «Ράλλειο» και πύργο στο κέντρο της πόλης.
Η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα είναι η πρώτη μετά τη μεταπολίτευση που θα έχει χρονικό ορίζοντα πέντε ετών για να επιλύσει προβλήματα δεκαετιών. Αν και ο νέος  δήμαρχος μέσα σε πέντε χρόνια δε δώσει τέλος σε αυτά τα «φαντάσματα», ε, τότε, προβλέπω ότι θα τα εκατοστίσουν…
Σε πιάνει τρέλα απλώς και μόνο να σκέφτεσαι ότι το 2050 και το 2070 το γιαπί της Ραλλείου και ο πύργος θα …κοσμούν την πόλη μας. Τρέλα…
Να ελπίσουμε πως η νέα δημοτική αρχή με τη βοήθεια  της κυβέρνησης θα βρουν τους τρόπους για να απαλλάξουν την πόλη από τα «φαντάσματα»!..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης