ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλη δυσφήμηση»

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλη δυσφήμηση»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 16:22

Η βουλευτής Δωδεκανήσου  και υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη βύθιση του φορτηγού πλοίου NOUR-M στο λιμάνι της Ρόδου:

«Το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο NOUR-M μέσα στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες προφανώς και δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι, πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο πλοίο, λόγω του φορτίου του, είχε συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Δυστυχώς, η  δυσφήμηση του λιμανιού της Ρόδου είναι πραγματικότητα.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπαρκτός κίνδυνος περιβαλλοντικής μόλυνσης, να απομακρυνθεί το πλοίο από τη θέση αυτή και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι.

Τέλος, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς και το Λιμενικό Ταμείο να αποφασίσουν τι είδους λιμάνι θέλουμε και τι υπηρεσίες αυτό θα προσφέρει.

Άλλωστε, επανειλημμένα οι πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας έχουν επισημάνει ότι η ύπαρξη προσκρουστήρων (fenders) στα λιμάνια με τις κατάλληλες προδιαγραφές είναι απολύτως απαραίτητη και, στην περίπτωση μας, η ύπαρξη τους θα μπορούσε να αποτρέψει καταστάσεις όπως αυτή του NOUR-M. Όμως, ούτε το ελάχιστο αυτό μέτρο προστασίας δεν έχει ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το λιμάνι της Ακαντιάς θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί προτού ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στο νησί μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλη δυσφήμηση».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 16:26


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα