ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίτημα αύξησης ελέγχων στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς από την οποία σημειώνεται απώλεια εσόδων για το κράτος.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη μελέτη της Ο.Φ.Α.Ε., η ελληνική οικονομία χάνει από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ετήσια βάση πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη απώλεια στο εθνικό εισόδημα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Η Ομοσπονδία εκτός των δύο λιμένων ζητά ελέγχους επίσης στους συνοριακούς σταθμούς των μεγάλων οδικών αξόνων θέτοντας το θέμα των παράνομων μεταφορέων. Μάλιστα η ΟΦΑΕ ζητάει από την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα σημειώνοντας ως παράδειγμα την γειτονική Βουλγαρία, όπου οι έλεγχοι για φορτηγά ξένων χωρών που περνούν από το έδαφός της είναι εξονυχιστικοί γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στους Τούρκους μεταφορείς με τις παραβιάσεις που δημιουργούν και με το υψηλό πρόστιμο που τους επιβάλλεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εξοπλισμό αλλά και επάνδρωση των μεικτών επιτροπών ελέγχων και επίσης ζητά μέσα από τους ελέγχους που θα γίνονται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στην νομιμότητα των Ελλήνων οδηγών που οδηγούν τα ξένα φορτηγά καθώς διαπιστώνεται και διαρροή ασφαλιστικών και άλλων εισφορών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης