Το «ναυάγιο» της πολυδιαφημισμένης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, με τις επιχειρήσεις με την παραπλανητική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» και τις… επιδοτούμενες επαναπροωθήσεις αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση στις επιταγές της ΕΕ και ειδικά στην συνθήκη του «Δουβλίνου ΙΙ» υποχρεώνεται να κάνει ορισμένες επαναπροωθήσεις μεταναστών για να εισπράττει τα διατιθέμενα κονδύλια ενώ την ίδια ώρα αναγκάζεται να εμποδίζει την έξοδο μεταναστών από την χώρα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες ροές εισόδου παράνομων μεταναστών, από κράτη, που μαστίζονται από πολέμους και φτώχεια, η Ελλάδα με την ισχύουσα πολιτική οφείλει να τους κρατάει εδώ και να προχωράει σε ορισμένες επαναπροωθήσεις για να δικαιολογούνται τα κονδύλια….

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 επαναπατρίστηκαν 3.500 μετανάστες μέσω του προγράμματος «εθελουσίων Επιστροφών».

Στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αποτράπηκε η έξοδος από την χώρα μας προς την Ιταλία σε 2.650 μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δύο λόγια «κρατήσαμε» εδώ 2.650 μετανάστες και «στείλαμε» πίσω 3.500, όσους είχαμε «κρατήσει» εδώ στην διάρκεια του 2011!

Πραγματικό, «ναυάγιο»…..

Αναλυτικά, από τα στοιχεία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος προκύπτει ότι:

Το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου αποτράπηκε η έξοδος 1.118 μεταναστών, τον Απρίλιο 532, τον Μάιο 458, τον Ιούνιο 284 και τον Ιούλιο 258 μεταναστών.

Σε σχέση με το πρόγραμμα επιστροφών τα κονδύλια που έχει διαθέσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν σε 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται από 1ης Αυγούστου έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης