Προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα

Προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 14:16

Συνάντηση με δωδεκαμελή αντιπροσωπεία από το κορεατικό υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Ασφάλειας, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau), στο πλαίσιο της στρατηγικής του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για την καθιέρωση της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για τη διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας των στελεχών του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών πάνω σε ζητήματα συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού καθώς και η ανάλυση του ρόλου των θεσμικών οργάνων με στόχο την ενδυνάμωση της αγοράς συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων ενώ παρουσιάστηκε ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του Athens Convention Bureau καθώς και ενδεικτικά, οι δράσεις του στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Παράλληλα, συζητήθηκε η συνεργασία και ανάπτυξη ενιαίων δράσεων σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης και προώθησης της μητροπολιτικής Αθήνας προς την κορεατική συνεδριακή αγορά και αντίστροφα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το ACB πραγματοποίησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση για τις δυνατότητες της Αθήνας ως συνεδριακού προορισμού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκαν οι πτυχές της τουριστικής Αθήνας, καθώς και ποικίλες εναλλακτικές μορφές δραστηριοτήτων που θα μπορούσε να επιλέξει ο επισκέπτης της πόλης, ανεξαρτήτως του αν έχει ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους – συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις κ.λπ.- ή αν συμμετέχει σε κάποιο ταξίδι κινήτρων (incentives).

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 14:21


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα