Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία και την Ελλάδα τάραξαν τα νερά των αγορών και ανέτρεψαν τα δεδομένα στην Ευρωζώνη, προκαλώντας ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων στα assets που συνδέονται με το ρίσκο.

Οι κεφαλαιαγορές παγκοσμίως βρέθηκαν σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, με το δολάριο να ευνοείται ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Οι όποιες ελπίδες για νέα δημοσιονομικά μέτρα στη Γαλλία και την Ελλάδα εξανεμίζονται, καθώς οι νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν το πιθανότερο να απορρίψουν τη δημοσιονομική συνθήκη, εκτός αν αυτή περιλαμβάνει μέτρα προώθησης της ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ έχασε τη στήριξη στο 1,3000 έναντι του δολαρίου και είναι πιθανό να παραδοθεί σε νέες απώλειες τις επόμενες ημέρες προς τα χαμηλά του 2012 στο 1,2620. Προς το παρόν, οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές ενδείξεις στηρίζουν μια πώληση του ενιαίου νομίσματος στην άνοδο παρά σε μια νέα πτώση.

Σήμερα οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, θα επικεντρωθούν σε ένα διαφορετικό ζεύγος, το EUR/GBP, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον μετά τις πρόσφατες υποχωρήσεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης