Η στάση του Ι.Σκαφά οδηγεί στα «άκρα»

Η στάση του Ι.Σκαφά οδηγεί στα «άκρα»

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται οι 1.200 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά και το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων μερών. Των εργαζομένων, της διοίκησης των Ναυπηγείων αλλά και  του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης .

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρά την προσπάθεια που έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να βρεθούν λύσεις ως προς την παραλαβή, μέσα στα χρονικά περιθώρια, των τριών υποβρυχίων του προγράμματος Αρχιμήδης και του υποβρυχίου «Ωκεανός» του προγράμματος Neptune II, οι επικεφαλής του Σκαραμαγκά συνεχίζουν να ακολουθούν μια στάση που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος χρησιμοποίησε, μιλώντας στο ΚΥΣΕΑ, σκληρή γλώσσα κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Ναυπηγείων και προσωπικά κατά του Λιβανέζου ιδιοκτήτη τους Ισκαντάρ Σαφά κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του οδηγεί σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για τις οικονομικές εκκρεμότητες ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση των Ναυπηγείων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα που απειλεί ακόμη και την ίδια τη βιωσιμότητα του ιστορικού ναυπηγείου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 12:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα