Την ήττα με 1-0 από την Ρουμανία γνώρισε η Ελλάδα στο «άδειο» λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο παιχνίδι για την προκριματική φάση του Euro 2016. Ο Τσίπριαν Μάρικα σκόραρε στο 10’ με πέναλτι και χάλασε την πρεμιέρα του Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής. Ο σκόρερ αποβλήθηκε στο 53’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 87’ ο Τοροσίδης είχε δοκάρι. Ντεμπούτο και μάλιστα ως βασικός έκανε ο Μάνταλος, ενώ αγωνίστηκε και ο Διαμαντάκος.

Για τον όμιλό μας νωρίτερα η Ουγγαρία έχασε στην έδρα της από τη Βόρειο Ιρλανδία, ενώ η Φινλανδία αν και βρέθηκε να χάνει, επικράτησε 3-1 στο εκτός έδρας ματς με τη Νησιά Φερόε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι στο «παγωμένο» στάδιο και δέχθηκε ένα γρήογορ γκολ, με αποτέλεσμα να… μουδιάσει ακόμα περισσότερο. Στο 7’ ο Μαξίμ απείλησε την εστία του Καρνέζη, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κιπτσίου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χολέμπας. Ο Μάρικα σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 1-0 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Η Εθνική παρουσιάστηκε με πολλά λάθη και σπατάλησε ολόκληρο το πρώτο μέρος χωρίς να γίνει απειλητική. Εξαίρεση αποτελεί το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 23’, το οποίο απομάκρυνε με υπερένταση ο Ταταρουσάνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρανιέρι ξεκίνησε με τον Διαμαντάκο αντί του Σαμαρά, ενώ η Ρουμανία στο 53’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάρικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ελλάδα παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν απείλησε τους Ρουμάνος, διατηρώντας μία φλύαρη υπεροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο καλή στιγμή καταγράφηκε στο 87’ μετά την κεφαλιά του Τοροσίδη να σταματάει στο δοκάρι. Ως το τελευταίο σφύριγμα του Κλάτενμπεργκ τίποτα δεν άλλαξε και η Εθνική αποχώρησε από το γήπεδο με ήττα 1-0.

Ελλάδα – Ρουμανία 0-1 (ΝΕΡΙΤ, Ote Sport 1)

Γκολ: 10′ πεν. Μάρικα
87′ δοκάρι ο Τοροσίδης

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Διαμαντάκος, Κονέ – Πιντίλι, Μάρικα, Ταταρουσάνου

Κόκκινες κάρτες:
53′ Μάρικα

Ελλάδα:
Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65′ Κονέ), Μάνταλος (65′ Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Σαμαράς (46′ Διαμαντάκος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου

Στον πάγκο: Γλύκος, Καπίνο, Τζαβέλλας, Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Φορτούνης, Βύντρα, Αθανασιάδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος

Ρουμανία:
Ταταρουσάνου, Ρατς, Τάμας, Χομπάν (84′ Πρεπελίτσα), Κίρικες, Κίπτσιου (90′ Τόρζε), Πιντίλι, Μάρικα, Μαξίμ (68′ Ενάκε), Στάνκου, Γκριγκόρε

Στον πάγκο:
Παντιλίμον, Λουνγκ, Λούτσιν, Κεσέρου, Μπουντέσκου, Γκοϊάν, Ατσίμ, Γκρέκου, Μότσι

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης