Οι κύριοι της εξουσίας, αφού μονομάχησαν εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου, ανταλλάσσοντας ακόμα και κοσμητικά επίθετα μεταξύ τους, βγαίνοντας στο περιστύλιο μας αποχαιρέτησαν ενώπιον του τηλεοπτικού φακού, θέτοντας προ των ευθυνών τους αντιπάλους τους, με εκείνο το αθώο, καλοσυνάτο ύφος της πατρικής στοργής ευχόμενοι καλές γιορτές.

Με λίγα λόγια, το ουσιαστικό μήνυμα που έστελναν στο πόπολο ήταν παρατάτε μας τώρα να χλαπακιάσουμε τα κοψίδια μας, να κατεβάσουμε τα κρασιά μας κι όταν με το καλό επιστρέψουμε έχει ο Θεός, θα βρούμε τον τρόπο να βγάλουμε τα μάτια μας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δικά μας τα μάτια δηλαδή, γιατί είναι πολύ εύκολο να αποφασίζεις με την προϋπόθεση ότι τα όποια λάθη σου θα τα πληρώσει ένας λαός κι όχι εσύ. Τι φαντάζεστε δηλαδή ότι, εάν πλήρωναν από την τσέπη τους τις λάθος αποφάσεις κι έβγαζαν τα δικά τους μάτια αντί για τα δικά μας, θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο;

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το άθλιο επιχείρημα, ότι δηλαδή η καταγραφή των δελεαστικών προτάσεων του κ. Αποστολόπουλου στον Χαϊκάλη αποτελεί παράνομο υλικό, είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει ειπωθεί ποτέ.

Πρώτα από όλα παράνομο δεν μπορεί να είναι ποτέ το υλικό καταγραφής χρηματισμού δημόσιου λειτουργού, ούτε ουσιαστικά ούτε νομικά, επειδή κάποια πολιτικά και ακαδημαϊκά υποκείμενα αποφάσισαν να ψηφίσουν νόμους-τέρατα, για να θωρακίσουν τα τομάρια τους. Τους γνωρίζετε ποιοι είναι και δεν θα επεκταθώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα που οφείλετε να γνωρίζετε. Ότι εγώ προσωπικά διώκομαι για κακούργημα, εξαιτίας της αποκάλυψης των συνομιλιών του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του για την υπόθεση SIEMENS! Οι διάλογοι αυτοί ήταν άκρως αποκαλυπτικοί, για τη μέθοδο με την οποία η γερμανική εταιρεία καταλήστευε το δημόσιο χρήμα σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους πολιτικούς κακοποιούς. Θα δικαστώ τις επόμενες ημέρες λοιπόν στο κακουργιοδικείο, για υλικό το οποίο χρησιμοποίησε επίσημα μετά τη δημοσιοποίησή του από την εκπομπή μου το ελληνικό Κοινοβούλιο στην αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να καταγγείλει τη γερμανική εταιρεία! Πώς σας φαίνεται; Αντιφατικό, έτσι δεν είναι; Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να θεωρήσει το υλικό μου παράνομο κι εγώ έχω την υποχρέωση να το δημοσιοποιήσω…

Μετά είναι και η υπόθεση Τομπούλογλου. Το υλικό από την καταγραφή της επιχείρησής του «βρόμικα χέρια» διένειμε η ίδια η Πολιτεία στα μέσα ενημέρωσης, με εικόνα και ήχο παρακαλώ! Κι εκεί η καταγραφή για τηλεοπτική μετάδοση της εικόνας ήταν παράνομη, πολύ περισσότερο για δικαστική χρήση, όμως ο Τομπούλογλου διασύρθηκε -δικαίως- και θα δικαστεί για τα μακριά του χέρια.

Στην περίπτωση τώρα του Χαϊκάλη είναι φυσικό να μην υπάρχει η διάθεση για τέτοια συμπεριφορά, επειδή πλήττεται η κυβέρνηση. Κατανοητό αλλά απαράδεκτο. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, γιατί θεωρώ ότι υποβαθμίζω τη νοημοσύνη του αναγνώστη. Ένα πάντως είναι σίγουρο, ότι ο Αποστολόπουλος δεν μέτραγε την ηθική αντίσταση του Χαϊκάλη αλλά τις ψήφους για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι εκείνο τον έκαιγε. Πιάστηκε στα πράσα υπολογίζοντας ότι ο «πελάτης» του θα ενέδιδε και αψήφησε τον υπαρκτό κίνδυνο να αποκαλυφθεί η πράξη του και να τιναχτεί το σύστημα στον αέρα.

Γιατί, ρε αθεόφοβοι, το υλικό της καταγραφής αξιόποινων και εγκληματικών πράξεων που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον το έχετε καταστήσει άκυρο;

Γιατί στερείτε το δικαίωμα της ελάχιστης άμυνας ενός ταλαιπωρημένου λαού, αυτό της ενημέρωσής του δηλαδή από τον φυσικό λειτουργό, τον δημοσιογράφο;

Κι όποτε σας γουστάρει ή σας βολεύει το χαρακτηρίζετε νόμιμο ή παράνομο;

Θα σας το πω με λόγια απλά, καθημερινά. Γιατί είσαστε παλιάνθρωποι στην κυριολεξία και πουλημένοι. Γι’ αυτό και για κανέναν άλλο λόγο. Γιατί έχετε και παρέα για αυτήν σας τη συμπεριφορά όλα τα δημοσιογραφικά απολειφάδια, τα οποία για ένα κομμάτι ψωμί ή για πολλά κομμάτια παντεσπάνι έχουν βγάλει τη δημοσιογραφική τους τιμή στο παζάρι.

Κύριοι δικαστές, εάν θέλετε να τους μοιάσετε, γιατί θεωρείτε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η υποταγή διασφαλίζει το μέλλον σας, συνταχτείτε μαζί τους. Διαφορετικά, αντιδράστε τώρα. Οι κίνδυνοι να διασυρθείτε θα είναι πολλοί από δω και πέρα.

Νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεμένα τα χέρια σας. Καταγραφή εγκληματικών πράξεων με εικόνα και ήχο, δεμένα τα χέρια σας. Εάν τους ακολουθήσετε σε τέτοιον κατήφορο, θα έχετε πάρει την τελευταία σας απόφαση, που θα είναι και η μοιραία.

Η δικαιοσύνη στον διάβολο.

Αποφασίστε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης