Θυμάστε τη λίστα Λαγκάρντ; Ναι, εκείνη που τα μόνα ονόματα που μάθαμε ήταν των συγγενών του Παπακωνσταντινου… Ξεχάστε τη λίστα αυτή.

Έχουμε τώρα τη λίστα Νικολούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσοι βρίσκονται σ΄αυτήν;

Ούουουου, ένα σωρό: Πάρτε ένα όνομα: «Υπό έρευνα ο δήμαρχος Περιστερίου»…

Γιατί μόνο ένας; Ξέρω ΄γω… επειδή ίσως κάνει το δύσκολο για περιφερειάρχης, επειδή το παίζει αντιμνημονιακός, επειδή, ξέρω ΄γω… Ίσως πάνε να μας διαψεύσουν ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά το κάνει για να σώσει την πατρίδα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι και 18 δημοσιογράφοι, καθώς και κάπου 70 άλλοι δήμαρχοι, και… πάει λέγοντας. Έτσι για να ‘χουμε να λέμε και να ψάχνονται κάποιοι, κι άλλους να τους στραβοκοιτάζουν.

Ποιοι είναι; Έλα ντε… Ίσως κάποτε να τους γράψει η πένα της ιστορίας αυτού του δύσμοιρου τόπου. Όταν δεν θα θίγονται πρόσωπα και πράγματα.

Ξεχνάτε πως κάποτε βούιζε ο μικρόκοσμος της χώρας από τη λίστα της Ζήμενς… Πάει κι αυτή. Ξεχάστηκε. Μεγάλη γαργάρα.

Αλλά για σταθείτε, εδώ έχουμε μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ. Μάλιστα, ένας μπήκε ήδη μέσα.

Έτσι στα ξαφνικά, βρέθηκε η δικαιοσύνη να ασχολείται με το θέμα των ΜΚΟ. “Out of the blue”, pou lene kai oi xristes ton greeklish στις μεσημεριάτικες εκπομπές «κοινωνικού ενδιαφέροντος».

Έχουμε και προφυλάκιση ενός περισπούδαστου που κυκλοφορούσε με ιδιωτικά τζετ, για να επισκεφτεί πολυτελή βίλα του στη Ρόδο, που είχε κουβούκλιο για την προσωπική του φρουρά. (Κι άλλα χρήματα φορολογούμενων για την προστασία του δηλαδή).

Και τι φούμαρα μας πούλαγε… Είχε αναλάβει να ξεκαθαρίσει από τις νάρκες άκρως επικίνδυνες περιοχές, όπως η Μπάνια Λούκα. Έχοντας πάει εκεί, ως απεσταλμένος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ουδένα θυμάμαι να με είχε προειδοποιήσει ότι κινδύνευα από νάρκες στην πόλη εκείνη τη Βοσνίας, μεσούντος του πολέμου για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ξεκαθαρίζεις νάρκες από περιοχή χωρίς ναρκοπέδια…

Αλλά έχουμε στην πραγματικότητα να κάνουμε με αποκαλούμενες ΜΗ Κυβερνητικές, αλλά αδρά χρηματοδοτούμενες στην πραγματικότητα από τον δημόσιο κορβανά οργανώσεις. Από εμάς τους χαζοβιόληδες όλους δηλαδή…

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, πως κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία το σλόγκαν: «Φτιάξε κι εσύ μια ΜΚΟ- μπορείς».

Ήταν και το όνομα του Αλ. Ρόντος που κυκλοφορούσε, και τον είχαν δει πολλά δημοσιογραφικά μάτια στο μπαρ του Χάγιατ του Βελιγραδίου. Εκείνων που κάλυπταν στα δύσκολα χρόνια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, τα γεγονότα… να συναγελάζεται με μορφές της αντιπολίτευσης στο Μιλόσεβιτς.

Ζει και βασιλεύει ο Ρόντος, και ως υπηρέτης πολλών αφεντάδων, όταν τέλεψε με τον Μιλόσεβιτς, εστάλη να βοηθήσει τον κακομοίρη τον Σαακασβίλι και τώρα η λαίδη Άστον τον έχει στείλει στο Κέρας της Αφρικής να σώσει (βλέπε τα γεωπολιτικά συμφέροντα κάποιων) στο Σουδάν. Με διπλωματικό διαβατήριο. Ποιας χώρας θα μας πούνε επιτέλους;

Όπως παλιότερα, βουίζουνε στ’ αφτιά μας τα εκατομμύρια που σκορπίζανε άλλοτε από τα μυστικά κονδύλια, άλλοτε από τα κοινοτικά κονδύλια, οι υπουργοί σε «ημέτερους», για να προχωράει το ντοβλέτι.

Αλλά τόσα χρόνια παρέμεναν ανέγγιχτοι οι προνομιούχοι αυτοί «εξαιρετικοί επαγγελματίες». Τώρα; Πάλι μόνον ένας θα πληρώσει; Αν, κι αυτός τελικά…

Γνωρίζετε πόσες ΜΚΟ υπάρχουν; Στο ΠΑΡΟΝ είχε δημοσιευθεί στις 03/07/2005 ένας κατάλογος 390 ΜΚΟ.

Ουδείς είχε μπει στον κόπο να μας πει ποιες από αυτές ήταν σωστές και ποιες «τζούφιες». Άσε με τα ξερά να καίγονται και τα λίγα έστω χλωρά, ευσυνείδητων γιατρών και άλλων επιστημόνων που χρησιμοποιούν σωστά το μερίδιο που λαμβάνουν από την φορολογία των …γνωστών υπόπτων!

Μια ακόμα λίστα, ήταν και πέρασε.

Α, ναι μια και μιλήσαμε για λίστες. Τέλος η λίστα στις ευρωεκλογές. «Θα μιλήσει επιτέλους ο λαός κι όχι το κόμμα», μας διαλαλούν…

Έτσι θα πάμε στις κάλπες υπερήφανοι αυτή τη φορά, ότι η ψήφος μας θα παίξει σημαντικό ρόλο.

ΥΓ. Όπως πάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης