Όλοι έπεσαν σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ακόμα και το Ποτάμι ήταν κάτω από τα ποσοστά που του έδιναν τα μέσα των… δημοσκοπήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία -7,2 μονάδες, ο Σύριζα -0,30, το Πασόκ με τη μάσκα της Ελιάς 30% χαμηλότερα, και – 50% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!

Εάν παρακολουθήσετε τις σημερινές αντιδράσεις τους όλοι αισθάνονται νικητές. Έτσι εμφανίζονται τουλάχιστον, γιατί από μέσα βράζει το καζάνι και αρχίζει η αμφισβήτηση.

Μεγάλος ηττημένος ο Σύριζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζω ότι στενοχωρώ τους φίλους του συγκεκριμένου χώρου, αλλά αδυνατώ να μην αναφέρω το πρόβλημα της διείσδυσής του στις ευρείες λαϊκές μάζες.

Δεν είναι δυνατόν με τόση δυσαρέσκεια αντί να αυξάνει τα ποσοστά του να πέφτει έστω και με μισή μονάδα. Η περιφέρεια Αττικής και η ιστορική πρωτιά της Αριστεράς δε χρυσώνουν το χάπι. Κανένας δεν αγνοεί ότι ιστορικά η πρωτιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις (δεύτερη στο σύνολο) ήταν της ΕΔΑ τον Μάιο του ΄53 μέσα στο άγριο ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής… Για την αριστερά εκείνη η πρωτιά χάθηκε στη σκόνη του χρόνου και των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.

Εάν χαθεί και η σημερινή ευκαιρία η αριστερά θα είναι άξια της μοίρας της.

Δεν μεμψιμοιρώ, το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Πολύ απλά οι επιλογές του Σύριζα στις περιφερειακές εκλογές κατά τρόπο πολιτικά αλαζονικό, όπως και οι πρόχειρες επιλογές προσώπων εντελώς ακατάλληλων σε άλλες περιπτώσεις δεν με έπεισαν ότι συμβαίνει κάτι ξεχωριστό.

Έπειτα είναι κι εκείνη η πολιτική υποκρισία, η πολιτικάντικη φθηνή συμπεριφορά του κουκουλώματος. Όταν προκύψει θέμα για κάποιον δικό μας να τον στηρίξουμε πάση θυσία. Εκείνη η ανόητη συνωμοτικότητα- συντροφικότητα που σέρνεται πίσω από την αριστερά ως προπατορικό αμάρτημα.
Εάν δεν το κατάλαβε η ηγεσία του Σύριζα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα μία είναι η λύση. Σύγκλιση και συνένωση όλων των αριστερών δυνάμεων εδώ και τώρα.

Ο λαός δεν είναι αφοριστικά αριστερός. Οι ψηφοφόροι δεν υπακούουν ποτέ σε αριστερούς κανόνες σκληροπυρηνικών ζηλωτών. Η αριστερά είναι όραμα, όχι αυτοσκοπός.

Ο σημερινός Σύριζα μόνος του, παρά τα ποσοστά του, πιθανόν να είναι λίγος και αυτή η διαπίστωση πονάει αλλά ίσως γίνει αφετηρία για την τελική νίκη, σε ένα χώρο ο οποίος και μπορεί και το δικαιούται. Οι ευθύνες του ΚΚΕ συγκεκριμένες, για να είμαστε δίκαιοι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης