Απίστευτο θέατρο στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (πέμπτη φορά), για τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, σε υποθέσεις που είχε χειριστεί η εισαγγελεύς και αφορούσαν στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου επέμενε να πληροφορηθεί εάν τα αποδεικτικά στοιχεία που διέθετε η εισαγγελεύς, ήταν καταγραφή της συνομιλίας της με τον υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτη κοινοβουλευτική συμπεριφορά πολιτικού ανθρωποειδούς, το οποίο αντί να ενδιαφερθεί για την ουσία της υπόθεσης, προσπαθούσε να ακυρώσει τα πιθανά αποδεικτικά στοιχεία της εισαγγελέως!

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πίεζε ασφυκτικά την πρώην συνάδελφό του για το επιθυμητό από τους πολιτικούς του φίλους αποτέλεσμα κατά του Βγενόπουλου και η εισαγγελεύς, μην μπορώντας να προστατεύσει τον εαυτό της από τον πολιτικό της προϊστάμενο τον κατέγραφε. H καταγραφή της συνομιλίας θα ήταν η είδηση ή η ωμή παρέμβαση του υπουργού στα καθήκοντα μίας δικαστικής λειτουργού;

Ενός υπουργού ο οποίος, επαναλαμβάνω, χοροπηδούσε κατά το παρελθόν ως εισαγγελεύς από τη χαρά του, όταν προσκόμιζα, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, παγιδευμένες συνομιλίες για υποθέσεις που αποδείκνυαν κακουργηματικές πράξεις πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζω τι αποδεικτικά στοιχεία διαθέτει η εισαγγελεύς. Εκείνο που γνωρίζω όμως και δεν χρειάζομαι επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία, είναι η ανικανότητα της κ. Χριστοδουλοπούλου να χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν στο συμφέρον του ελληνικού λαού.

Το πιο κωμικό και υποκριτικά άθλιο βεβαίως στην όλη υπόθεση, έτσι όπως εξελίχθηκε, είναι η επίθεση του Βενιζέλου στην Χριστοδουλοπούλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της εισαγγελέως, όταν η τελευταία ρωτήθηκε για την πιθανή παγίδευση της συνομιλίας.

Ο αρχιτέκτονας του νόμου για την απαγόρευση οποιασδήποτε καταγραφής για οποιονδήποτε λόγο, προσπαθούσε να προστατεύσει την εισαγγελέα επιτιθέμενος στην Χριστοδουλοπούλου!

Ενός νόμου, τον οποίον συνέταξε, όπως και εκείνον περί ευθύνης υπουργών (να μην ξεχνιόμαστε) με κάτι ρετάλια ακαδημαϊκά, πολιτικές παραδουλεύτρες του συστήματος.

Καλά έλεγε η γιαγιά για τους πολιτικούς: «Μεγαλύτερα ρετάλια από αυτούς δεν υπάρχουν»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης