Οι πρώτοι... πυροβολισμοί στο Ράλι Ακρόπολις

Οι πρώτοι... πυροβολισμοί στο Ράλι Ακρόπολις

Δοκιμές στα βουνά της Λαμίας πραγματοποίησαν αρκετά αγωνιστικά πληρώματα προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ελληνικά χώματα αλλά και τις καιρικές συνθήκες! Ανάμεσα στις συμμετοχές που έκαναν τεστ, ήταν αυτές των Nasser Al-Attiyah και Kajetan Kajetanowicz, όπως και του επικεφαλής της βαθμολογίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι, Bruno Magalhaes.


Δείτε περάσματα από τις πρώτες δοκιμές που έκαναν οι οδηγοί στα βουνά της Λαμίας


Οι Έλληνες του ERC
Δοκιμές έκαναν και οι Τσολακίδης-Δήμου, που με το Skoda Fabia R5 πραγματοποίησαν περίπου 40 χιλιόμετρα δοκιμών ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδος 2016, Φιλιππίδης-Μαχαίρας, που συμμετέχουν επίσης με Skoda Fabia R5, δεν έκαναν δοκιμές (σ.σ. χθες), λόγω της υπερβολικής λάσπης στη ειδική διαδρομή που είχε επιλεγεί.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ:

Bruno
Magalhaes: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και δε σας κρύβω ότι μου προκαλεί εντύπωση. Ξεκινήσαμε φέτος να λάβουμε μέρος στον πρώτο αγώνα και όχι να ακολουθήσουμε το ERC. Και τώρα είμαστε εδώ! Η νίκη μας στις Αζόρες έπεισε τους χορηγούς μας να πάμε στα Κανάρια Νησιά και το αποτέλεσμα εκεί μας έφερε εδώ σήμερα. Από την πλευρά μου, αυτό που θέλω είναι να κάνω έναν καλό αγώνα. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον αγώνα, αν και γνωρίζουμε ότι θα είναι πιο δύσκολο για εμάς, αφού οι περισσότεροι από τους αντιπάλους μας γνωρίζουν τις ειδικές από πέρυσι, ενώ δεν παύει να είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας».

O Bruno Magalhaes βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο ERC και θα τρέξει στον εθνικό μας αγώνα με Skoda Fabia R5Kajetan
Kajetanowicz: «Ναι, είναι αλήθεια είναι ότι ερχόμαστε συνέχεια τα τελευταία χρόνια, αλλά ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας τόσο ωραίος αγώνας με υπέροχες ειδικές. Είναι απαιτητικός για τον οδηγό και το αυτοκίνητο, αλλά οι ε.δ. είναι τεχνικές και γρήγορες. Απλά, εξαιρετικές! Ο καιρός αποτελεί πρόκληση, αφού όταν οι συνθήκες αλλάζουν, διαφοροποιείται και η πρόσφυση. Δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στην επόμενη στροφή. Αλλά αυτοί είναι οι αγώνες ράλι! Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτό που αγωνιζόμαστε από την αρχή της χρονιάς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κάναμε μία ημέρα δοκιμών στην Πολωνία και σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ πραγματοποιούμε τις τελευταίες ρυθμίσεις. Είναι πολύ καλό και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο στόχος μας. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι. O Bruno Magalhaes είναι εδώ, προηγείται στη βαθμολογία και πιστεύω ότι θα οδηγήσει γρήγορα. Θα πρέπει να έχω το νου μου και να προσπαθήσω να τον διατηρήσω πίσω μου. Αυτό είναι το σχέδιο! Όμως, είναι ωραία που είμαστε εδώ και μπορούμε να παλέψουμε με τον Nasser (Al-Attiyah), αλλά θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο στόχο μου, που είναι πιο σημαντικός από το να κερδίσω έναν αγώνα. Παρόλα αυτά, είμαι οδηγός αγώνων και μαχητής, και δεν παύω να θέλω να κερδίζω»!

Ο Kajetan Kajetanowicz είναι κάτοχος του τροπαίου στο ERC και τρέχει με Ford Fiesta R5Nasser
Al-Attiyah: «Η τελευταία φορά που ήρθαμε ήταν το 2013 στο πλαίσιο του WRC και δε σας κρύβω ότι μου έλειψε ο αγώνας! Γι' αυτόν τον λόγο, αλλά και επειδή μας αρέσει πολύ, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος. Είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους οδηγούς του ERC, ενώ θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για το ράλι Κύπρου. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Μπορεί να έχουμε αρκετά χρόνια να συμμετάσχουμε στο Ακρόπολις, αλλά γι’ αυτό δουλεύουμε σήμερα εδώ έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε».

Ο Nasser Al-Attiyah ένας πολύ αγαπητός οδηγός στους Έλληνες φιλάθλους έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου

Σωκράτης Τσολακίδης: «Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, αλλά θέλει δουλειά για να εξοικειωθείς. Εμείς, μετά από κάθε πέρασμα βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, αλλά χρειάζονται αγωνιστικά χιλιόμετρα. Σίγουρα, το γεγονός ότι είχα οδηγήσει το αυτοκίνητο στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. μας βοηθάει, αλλά σίγουρα σχεδόν όλα είναι διαφορετικά αναφορικά με την οδήγηση. Από εκεί και πέρα, εμείς θα ξεκινήσουμε και θα κάνουμε τον αγώνα μας. Θα διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό και ανάλογα θα κινηθούμε στη συνέχεια. Αν δούμε ότι είμαστε στη μάχη με τους ξένους οδηγούς, τότε θα δώσουμε τη μάχη μας για να κερδίσουμε! Αν όχι, θα κινηθούμε γρήγορα και έξυπνα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε λάθη ή ατυχίες των προπορευόμενων για να αναρριχηθούμε στην κατάταξη. Από εκεί και πέρα, αν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα στις δύο ημέρες του αγώνα, τότε θα λάβουμε μέρος και στα ράλι Δ.Ε.Θ., Αμαρύνθου, διεκδικώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος».


Σωκράτης Τσολακίδης (αριστερά) και Χάρης Δήμου

Το Skoda Fabia R5 με το οποίο θα τρέξουν στο φετινό 'Ακρόπολις' οι Τσολακίδης - Δήμου έχοντας υψηλές προσδοκίες

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, 14:00