Στα μέσα του Νοέμβρη είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση του Μιλάνο το νέο μέλος της οικογένειας Ducati, που εκπροσώπησε για άλλη μια φορά επάξια το όνομα της ιταλικής εταιρείας. Η μοτοσικλέτα δε διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες δύο εκδόσεις S και R, καθώς και οι τρείς θα έχουν ιπποδύναμη 205 ίππους ενώ θα διαθέτουν και το «cornerning ABS», το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε στροφή, χάρη στο νέο σύστημα IMU (Σύστημα Μέτρησης Αδράνειας).

Η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει σε μία αγωνιστική μοτοσικλέτα, γι’ αυτό και οι τρείς μηχανές έχουν νέα γεωμετρία πλαισίου, ενώ για μεγαλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα προστέθηκε το νέο σύστημα DQS (Ducati Quick Shift) που επιτρέπει τα ανεβάσματα, αλλά και τα κατεβάσματα των ταχυτήτων, να γίνονται χωρίς τη χρήση συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινητήρας…
Για την Ducati 1299 Panigale και για την 1299 Panigale S, η χωρητικότητα του κινητήρα βρίσκεται στα 1.285 κ.εκ. σε αντίθεση με την έκδοση R που παραμένει στα 1.198 κ.εκ. προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των SBK. Μάλιστα η R δεν θα έχει την ηλεκτρονική ανάρτηση που συναντούμε στην Panigale S κι έτσι το βάρος της παραμένει στα 184 κιλά (με υγρά). Από την άλλη, θα εφοδιάζεται με το σύστημα απόκτησης δεδομένων της φίρμας, μέσω GPS (το DDA). Το πλέον αγωνιστικό μοντέλο των Superbike, θα διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins, μπαταρία ιόντων-λιθίου, ενώ θα παραδίδεται με αγωνιστική εξάτμιση Akrapovic τιτανίου, οπότε μπορούμε να φανταστούμε τον ήχο που θα κάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο, είναι ότι η Ducati 1299 Panigale S θα διαθέτει ημι-ενεργητική ανάρτηση της Ohlins, η οποία αυτορυθμίζεται ανάλογα με τη φάση της στροφής στην οποία βρίσκεται η μοτοσικλέτα. Δηλαδή, διαφορετική ρύθμιση στην είσοδο, άλλη στην κορυφή και άλλη στην έξοδο της κάθε στροφής, πηγαίνοντας τον ανταγωνισμό ένα βήμα παραπέρα. Το σίγουρο είναι ότι η Ducati συνεχίζει να χαρίζει άνεση και αποδοτικότητα στους αναβάτες της, με τις επιλογές της και υπέροχο θέαμα όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης